Imatge dels nous contenidors de Roda de Berà

Comença la instal·lació de nous contenidors d'escombraries a Roda de Berà

Segons la previsió de l'Ajuntament, el nou sistema de gestió de residus estarà implantat a tot el municipi el pròxim 1 de juny

L’Ajuntament de Roda de Berà ha començat a instal·lar aquest matí els nous contenidors i, amb això, el nou sistema de gestió de la recollida d’escombraries que s’implementarà a tot el municipi, en coordinació amb el Consell Comarcal del Tarragonès. L’empresa adjudicatària del servei, FCC Medioambiente, ha començat pel barri de la Barquera, retirant cubells vells i posant-n’hi de nous, totalment metàl·lics i amb més capacitat.

Segons ha explicat el consistori, la implantació continuarà per tots els barris de la costa i seguirà pel Francaset i Berà Mar, per acabar al nucli urbà i als barris del nord. Es preveu que el pròxim 1 de juny el servei estigui implantat arreu del poble. Ara bé, fins que finalitzi la implantació total conviuran els dos serveis diferents, amb els seus respectius camions de recollida.

Manel González, regidor de Serveis Tècnics, ha assegurat que «amb el nou sistema de gestió fem un pas molt important en la qualitat del servei que brindem al ciutadà, amb un increment de la freqüència de recollida i de la neteja interior i exterior, una major capacitat, i un servei més eficient i adaptat a les necessitats d’un municipi com Roda de Berà». A més, ha dit el regidor, «els rodencs ja no tindran excusa per no reciclar, perquè tots els contenidors, els cinc de totes les fraccions, estaran junts formant illes».

1.110 contenidors, nous vehicles i maquinària

Amb aquests canvis, els avantatges per ciutadans «seran notoris», apunta l’Ajuntament, amb un servei «més eficient», un nou parc de vehicles i maquinària nova, adaptada a les necessitats del municipi. Alhora, la freqüència de recollida i de neteja interior i exterior dels contenidors serà major, amb més cubells a la via pública —1.110 contenidors— distribuïts en ubicacions «estudiades prèviament» per fer més eficient la recollida i un control de xip de pesatge i buidatge, per evitar que s’omplin del tot.

Aquesta acció suposa l’adéu del municipi a un servei de recollida que el mateix consistori ha qualificat d’«obsolet i precari», gestionat pel Consell Comarcal amb un contracte de 10 anys prorrogat per 5 més i que «no oferia un servei a l’altura del que necessita actualment Roda de Berà». A partir d’ara, FCC Medioambiente s’encarregarà de la recollida de tota la brossa i l‘Ajuntament seguirà duent a terme la gestió de les restes vegetals, la neteja viària i el manteniment de les platges.