GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Petits canvis de recorregut a les tres rues de Carnaval de Torredembarra

A més, també s'elimina el tram de lluïment de la passada de dissabte
Torredembarra ja prepara algunes petites modificacions als recorreguts de les seves rues de Carnaval. | Cedida

 

D'aquí a poc menys d'un mes i mig, el cap de setmana del 2 i el 3 de març, Torredembarra celebrarà —com tants altres municipis de Tarragona i arreu del país— el Carnaval 2019. Els detalls sobre la celebració s'estan acabant d'ultimar, però la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, ja va avançar algunes novetats al plenari municipal que es va celebrar fa uns dies a preguntes dels grups de l'oposició.

 

Petites modificacions en el recorregut de les rues de Carnaval

Així doncs, segons va explicar la mateixa Batet al ple, hi haurà petites modificacions als recorreguts de les tres rues del Carnaval torrenc. La de dissabte al vespre, que es fa pel centre de Torredembarra, seguirà aproximadament la mateixa ruta que els darrers anys, «amb algun petit canvi que estem acabant de lligar amb la comissió i la Policia Local», segons va avançar Batet, que no va voler donar més detalls en aquest sentit.

 

Pel que fa a la rua de diumenge al migdia, varia el punt de sortida. Si en els darrers anys les carrosses s'incorporaven al passeig marítim des de davant de la Casona del Carme, baixant des de l'avinguda de Montserrat, enguany està previst que es parteixi del Port i que es guanyi, doncs, el recorregut complet del passeig. «Així evitem que les carrosses s'enganxin tant com passava els anys anteriors», va explicar Núria Batet.

 

El mateix diumenge a la tarda té lloc la Gran Batalla del Confetti. Segons Batet, «des de l'Associació d'Amics del Carnaval van demanar un recorregut on hi pogués haver més interacció entre elles», de manera que es modificarà. Una de les opcions sobre la taula és que vagi des de la rotonda de l'avinguda de Catalunya i el passeig de la Sort fins a la plaça de Catalunya i els carrers adjacents. La decisió definitiva es prendrà els propers dies.

 

El jurat tornarà a repartir-se per tot el recorregut

L'altre canvi, també desvelat per Batet en el darrer ple, és l'eliminació del tram de lluïment que, en els darrers anys, estava instal·lat al passeig de la Sort. Des d'allà, el jurat puntuava les carrosses i comparses. Aquest 2019, però, els membres del jurat tornaran a estar repartits per tot el recorregut, valorant disfresses, coreografies i molts altres elements. 

 

En el cas de les comparses que no duguin música pròpia, a la plaça de les Monges podran lluir les seves coreografies. Serà el punt on es disposarà d'equip de música i el recorregut de la rua de dissabte al vespre preveu passar-hi dues vegades.

 

Aquests són, doncs, els primers detalls que han transcendit del Carnaval 2019 a Torredembarra. S'espera que en les properes setmanes es facin públiques totes les activitats programades de cara al cap de setmana del 2 i el 3 de març a la Torre.

 

També et pot interessar

Tornen a atacar amb pintades el mural del seguici popular de Torredembarra

Torredembarra comença a decidir el futur de l'Alfa i Omega