GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Núria Mercadé, nova jutgessa de pau de Roda de Berà

Substitueix Josep Martorell, que va morir l'agost passat

 

Roda de Berà ja té nova jutgessa de pau. El ple municipal de la localitat, reunit en sessió ordinària, la primera de l'any 2019, aquest dijous al vespre, va escollir per la majoria dels vots Núria Mercadé Recasens, que fins ara era la jutgessa suplent. Convergència i Unió, Ciutadans i el Partit Popular van votar a favor de la proposta, mentre que el PSC i ICV van abstenir-se. El debat va comportar retrets de Frederic Royuela (CiU) i Rafa Luna (PP) als tres regidors que es van abstenir.

 

Núria Mercadé, nova jutgessa de pau de Roda de Berà

El ple d'aquest dijous, 31 de gener, servia per triar qui ocuparia el càrrec de jutge de pau a Roda de Berà. I és que el passat 23 d'agost, tot just la vigília de la Festa Major de Sant Bartomeu, va morir l'entranyable Josep Martorell i Parés, 'Ximet', que mantenia la responsabilitat de jutge de pau del municipi des de 1966. Tenia 90 anys i Martorell, una persona molt carismàtica i estimada a la vila, deixava vacant el càrrec.

 

Tot i que hi havia cinc aspirants, només el nom de Núria Mercadé va arribar al ple. A la sessió d'aquest dijous, doncs, la regidora d'ICV, Encarna Ramírez, va justificar la seva abstenció perquè «qualsevol dels altres quatre candidats m'hauria semblat igual de bé». El portaveu del PSC, Josep Antoni Benedicto, va defensar que «cal un altre perfil, sense desmerèixer Núria Mercadé, però ens agradaria una persona de més edat».

 

El popular Rafa Luna, per la seva banda, va exigir en diverses ocasions «la unanimitat del ple» en l'elecció de la jutgessa de pau, apel·lant a PSC i ICV. «És un càrrec importantíssim, una institució», va defensar Luna, que va destacar a més que «l'ocuparà una dona que ja té experiència com a suplent».

 

En el mateix sentit es va pronunciar José Ibort, de Ciutadans. Frederic Royuela, el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Roda de Berà, va mostrar-se «estranyat que no donin suport a la candidata» i va lamentar «no poder gaudir d'un consens més ampli».

 

També et pot interessar

Roda de Berà estrena un pis d’emergència social

Mor Josep Martorell, jutge de pau de Roda de Berà durant 52 anys