Les carrosses i comparses de Torredembarra ja es poden inscriure al Carnaval 2020

Els grups tenen fins al pròxim 7 de gener per inscriure's i hauran de complir les bases i condicions per participar
Les carrosses i comparses participants es poden inscriure fins al dia 7 de febrer | Cedida
 

Les carrosses i comparses de Torredembarra tenen fins al pròxim dia 7 de febrer per enviar la sol·licitud d'inscripció per al Carnaval 2020. Tal com ha detallat la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Torredembarra, s'haurà d'enviar un correu amb el formulari omplert al mail de l’Associació Amics del Carnaval de Torredembarra.

 

El Carnaval 2020 de Torredembarra se celebrarà dels dies 20 al 26 de febrer i l'horari i el lloc de concentració quedarà establert en la corresponent convocatòria. Aquesta sol·licitud d'inscripció està adreçada a qualsevol grup que es vulgui inscriure, com a carrossa o comparsa, i accepti les bases de participació que detalla l'ajuntament.

 

Les inscripcions estan obertes a grups de 15 persones mínim

Les condicions per participar en les rues del Carnaval 2020 de Torredembarra estan detallades dins les Bases de Participació Carnaval de Torredembarra, però entre elles destaca que, per participar en la categoria de comparsa, cal ser un grup de 15 persones mínim, totes disfressades igual o amb una temàtica similar. 

 

En el cas que es vulgui participar com a carrossa, també hi ha unes mides a complir, pel que fa a la plataforma. Aquesta ha de ser d'un mínim de quatre metres de llargada i dos metres d'amplada, i també n'han de formar part un mínim de 15 persones.

 

Tot i això, també existeixen unes mides màximes pel que fa a les carrosses, que són crucials per poder garantir una correcta circulació pels carrers de Torredembarra, i poder girar pels carrers que transcorre la rua, i no col·lidir amb cables elèctrics ni pals de llum. Les mides màximes de les plataformes i els seus elements decoratius són de 4,50 metres d’alçada, 3 metres d’amplada i 8,50 metres de llargada.

 

Hi haurà concurs de carrosses i disfresses

Els actes del Carnaval 2020 de Torredembarra constaran de la rua del dissabte, diumenge, la guerra de confeti i l'enterro de la sardina, en què cinc components de cada grup hauran d'assistir-hi disfressats o de dol. Les rues comptaran també amb un concurs entre les carrosses i comparses participants, en què es faran reconeixements a la millor disfressa, a la millor coreografia, a la idea més original, al millor maquillatge i al tema més satíric; així com un reconeixement a les tres millors carrosses i a les tres millors comparses.

 

El jurat estarà format per persones de diferents àmbits professionals, especialment coneixedores en disseny, moda, espectacles, música, ball, etcètera. El veredicte es farà públic el diumenge després del dinar popular a l’aparcament Mañé i Flaquer. Tot i això, el públic assistent també podrà votar, de manera online, la millor carrossa i comparsa.