El FIC-CAT obre inscripcions per a l'edició 2020, que serà del 6 al 13 de juny

L'eix temàtic de la tretzena edició serà el muntatge
Una imatge d'arxiu del FIC-CAT 2019, just abans de l'entrega del premi honorífic a Josep Maria Civit. | Àngel Ullate

 

El Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) que any rere any acull Roda de Berà no s'atura. Tant, que encara no hem acabat el mes de setembre i s'acaben d'obrir les inscripcions per a la tretzena edició, que tindrà lloc l'any 2020. De fet, l'organització ha donat a conèixer de forma oficial les dates: el FIC-CAT se celebrarà de nou de dissabte a dissabte; del 6 al 13 de juny de l'any que ve.

 

Obren les inscripcions del FIC-CAT 2020

Aquest dilluns, 30 de setembre, s'han obert, doncs, les inscripcions per a la tretzena edició del festival, que romandran obertes fins el 22 de març de 2020, i es poden fer de forma gratuïta a la pàgina web del FIC-CAT, on també es poden consultar les bases de participació. El Festival contempla diverses categories a concurs: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i centre educatius.

 

Els treballs presentats han d’haver estat realitzats amb posterioritat a l’1 de gener de 2019 i rodats en llengua catalana. Tot i que l’eix temàtic és el muntatge, el tema i el gènere de les produccions és lliure. A més a més d’aquestes categories, cal afegir la modalitat ‘Jove 48 hores’, tot i que el procés d’inscripció no s’obrirà fins l’1 d’abril.

 

Les produccions que resultin seleccionades es faran públiques el dilluns 6 d’abril de 2020 i optaran als diferents premis establerts. Un jurat de professionals de la indústria cinematogràfica serà l’encarregat de determinar els treballs guanyadors de cada categoria, repartint un total de 10.000 euros en premis.

 

L'eix temàtic del Festival Internacional de Cinema en Català 2020, el muntatge

Cada any, el FIC-CAT se centra en un eix temàtic i aquesta edició estarà dedicada al muntatge i a la figura dels muntadors, una professió que sovint s’ha definit com «l’art invisible del cinema».

 

«El muntatge és una feina complicada de definir i difícil d’identificar per part de l’espectador però, com tots els nombrosos àmbits que intervenen en una producció, és fonamental pel bon resultat final de la pel·lícula», expliquen des de l'organització.