Punt final a l'obra de Pere Badia a Torredembarra «amb molta satisfacció»

Els operaris sortiran del carrer aquest dijous i al gener «s'acabaran de polir petits detalls»
Una imatge de l'estat de les obres al carrer de Pere Badia aquest dimecres al migdia. | Gerard Recasens

 

Aquest dijous, 20 de desembre, serà el darrer dia d'obres al carrer de Pere Badia de Torredembarra. Després de 106 dies amb les obres en marxa, quinze més dels previstos inicialment, es posarà així el punt final als treballs que han transformat aquesta cèntrica via, modernitzant-la, ampliant-ne les voreres i fent-la més 'passejable'.

 

A més, també s'ha asfaltat i pintat de nou el carrer —una tasca que inicialment no es preveia—, i s'ha situat nova senyalització vertical i mobiliari urbà com ara papereres, bancs i arbres. El regidor de Via Pública i Manteniment de l'Ajuntament de Torredembarra, Vale Pino, ha expressat «molta satisfacció» en aquestes darreres hores de l'obra i ha «agraït» la «paciència i comprensió dels veïns».

 

Al carrer de Pere Badia de Torredembarra també s'hi han situat bancs, papereres i arbres. | Gerard Recasens

 

Pino, content per la «satisfacció» dels veïns

Segons el regidor de Via Pública i Manteniment, «al carrer detectem certa satisfacció amb el resultat de l'obra» i ha titllat el retard de quinze dies de «poc significatiu, tenint en compte les pluges i la incorporació del pla d'asfaltat». «Si no hagués plogut tant, hauríem trigat menys», ha reconegut Vale Pino, que fa un «balanç molt positiu» dels treballs.

 

Al mes de gener, es preveu que es poleixin alguns «petits detalls», com ara algunes rajoles trencades per efecte de les mateixes obres a les entrades d'alguns domicilis. També serà llavors quan es posarà en marxa el cablejat aeri i es desconnectarà el soterrat, aprofitant els treballs amb grua que s'hauran de fer per desmuntar l'enllumenat de Nadal. A més, també es col·locaran pilones en alguns punts per evitar que els vehicles de més tonatge puguin malmetre el paviment.

 

Ciutadans i Avui Democràcia, els més crítics amb les obres

Vale Pino també ha agraït «al PDECat i Unió, la CUP i el PP que ens hagin deixat fer durant el desenvolupament de les obres». El regidor de Via Pública ha criticat Ciutadans, «que abans de l'obra ja ens van dir que hi estaven en contra» i de qui ha qualificat de «ridícul» un vídeo que, darrerament, el partit que lidera Toni Cruz ha difós a les xarxes criticant el retard en l'obra.

 

«És trist que s'oposin a la modernització i el desenvolupament de Torredembarra, a tornar el carrer a les persones i a potenciar l'eix comercial, però els seus votants ja ho valoraran al mes de maig», ha reblat Vale Pino.

 

Sobre la regidora d'Avui Democràcia, Rosa Maria Guasch, Pino creu que «ha anat i ha tornat». «Després de crítiques en l'etapa inicial de l'obra, ara diu que n'està contenta», ha afirmat el regidor de Via Pública i Manteniment de l'Ajuntament de Torredembarra.

 

Els operaris treballaran al carrer de Pere Badia, per darrer dia, aquest dijous, 20 de desembre. | Gerard Recasens

 

"Torredembarra, a les portes d'un Nadal amb moltes activitats" "Un treball recollirà els renoms i noms de cases de la Torre «de tota la vida»"