Les oficines de turisme de Roda atenen més de 6.000 consultes durant l'estiu

El mercat nacional continua sent majoritari, amb el 69 per cent de les consultes totals, i el francès el segon en importància, amb el 12 per cent
Imatge de la platja Llarga de Roda de Berà | Ajuntament de Roda de Berà

 

 

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Roda de Berà, al Tarragonès, ha fet públiques aquesta setmana les dades recollides a les oficines de Turisme durant l’estiu, entre els mesos de juny i setembre.

 

Tal com explica el consistori, després d’un 2017 de rècord, enguany han minvat les persones que s’han apropat a les oficines de turisme, en una tendència, diuen, que ha estat general. En aquest sentit, les xifres de la Diputació de Tarragona, presentades en els últims dies, mostren també una davallada del 3 per cent en les pernoctacions a la Costa Daurada, segons dades de l’Observatori Turístic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT).

 

Un total de 3.414 persones passen per les oficines de turisme de Roda de Berà

A Roda de Berà, un total de 3.414 persones —1.036 menys que l’any passat— van passar per les dues oficines de turisme del municipi. L’una, a la platja Costa Daurada, amb el 54 per cent de les consultes i persones ateses i l’altra, a la platja Llarga, amb un 47 per cent dels visitants.

 

La tònica imperant és la mateixa que en anys anteriors i el mercat nacional copa la major part de les consultes, amb el 69 per cent del total i 4.325 atencions. El mercat internacional, per la seva part, suposa el percentatge restant, del 31 per cent, i 1.917 preguntes.

 

Els visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona, majoria a la platja Llarga

Si s’analitzen les dues oficines per separat, els resultats són semblants i el punt situat a la platja Llarga és el que va atendre un major nombre de turistes, concretament, 1.722, amb un total de 3.193 consultes. D’aquest conjunt, 1.103 eren espanyols, sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona; Madrid, Euskadi, l’Aragó i Navarra.

 

Alhora, en aquesta oficina es van atendre 589 turistes del mercat internacional i, de nou, els visitants francesos van ser majoria, amb un 40 per cent del total. Els han seguit els turistes anglesos, alemanys i italians i, per primera vegada des de fa uns anys, els russos han tornat a entrar al ‘top 5’ dels visitants.

 

El mercat francès també domina a la platja Costa Daurada

L’oficina de la platja Costa Daurada, per la seva part, va atendre 1.692 persones, que van efectuar 3.049 consultes. Dels visitants atesos, 1.342 eren del mercat nacional, majoritàriament catalans, i seguits per madrilenys, aragonesos i bascos. Els estrangers, en aquest punt, van suposar 380 visites i, en aquest cas, els francesos també van ser el mercat més important, seguits pels anglesos, alemanys i italians.

 

Demanar informació del municipi, la principal motivació per acudir a les oficines

Pel que fa a la motivació per visitar les oficines turístiques de Roda de Berà, en la majoria de casos va ser per demanar informació del municipi (el 14 per cent); recollir un mapa, (el 9 per cent de les consultes); demanar informació sobre les festes (el 7 per cent); informació d’altres municipis (el 4 per cent); o sobre les rutes saludables (el 3 per cent), entre d’altres preguntes.

 

Segons l’Ajuntament de Roda de Berà, els mesos de major afluència turística van ser, altre cop, juliol i agost, amb 1.446 i 1.116 persones ateses, respectivament, i 2.854 i 2.017 consultes.

"CRÒNICA: Divisió i debat al ple d'ahir a Torredembarra" "VÍDEO: VOX, al ple de la Torre amb banderes d'Espanya i la Guàrdia Civil"