GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torredembarra convertirà el pàrquing del carrer de Lleida en zona verda el 2020

El consistori calcula que el cost de l'obra es pugui situar a l'entorn dels 260.000 euros
El pàrquing del carrer de Lleida es convertirà en una zona verda. | TarragonaDigital

 

El pàrquing situat a la cantonada entre el carrer de Lleida i el de Rodes de Torredembarra passarà a ser una zona verda aquest proper any 2020. La zona de pàrquing està situada en un terreny que ja està contemplat, des de fa anys, com a zona verda. L'anterior govern torrenc (ERC, PSC i ABG) ja plantejava, al final de les obres del carrer de Pere Badia, de reconvertir l'aparcament a l'ús de zona verda.

 

Bona part del cost es finançarà a través del PAM de la Diputació

Finalment, aquesta intenció es materialitzarà l'any vinent. L'actual govern municipal, d'ERC en solitari, ha prosseguit amb aquesta idea i ha inclòs aquest projecte en el capítol d'inversions del pressupost de l'exercici 2020. L'alcalde de la localitat, Eduard Rovira, ja va avançar en el ple ordinari del mes de novembre la intenció de «dur a terme aquesta obra en breu, durant l'any 2020».

 

A l'esborrany del pressupost municipal, que s'ha acabat de tancar aquesta setmana i del qual l'oposició acaba de rebre'n la documentació, s'hi contempla la reconversió del pàrquing del carrer de Lleida en una zona verda. El cost sobre el qual es pressuposten els treballs és de 261.000 euros, 147.000 dels quals provenen d'una subvenció atorgada per la Diputació de Tarragona a través del Pla d'Acció Municipal (PAM).

 

El finançament restant, a través de crèdit

Els 114.000 euros restants procedeixen de finançament extern: el consistori torrenc preveu endeutar-se en l'exercici 2020 per una quantitat similar a la del deute que preveuen amortitzar. D'aquesta manera, la ràtio d'endeutament, que se situa a l'entorn del 50%, es mantindrà estable.

 

Part d'aquest nou deute, en concret aquests 114.000 euros, es destinaran, doncs, a finançar en part l'obra de la zona de pàrquing del carrer de Lleida, una de les més cèntriques que es preveuen fer durant l'any vinent a la Torre.