GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Pere Virgili s'inclina per repetir un govern en minoria a Roda de Berà

Aquesta mateixa setmana es reunirà amb quatre de les formacions de l'oposició
Pere Virgili prioritza seguir governant en minoria a Roda de Berà. | TarragonaDigital.com

 

La nit electoral de diumenge a Roda de Berà deixa un consistori molt favorable a l'estabilitat del govern de Pere Virgili, ara sota les sigles de l'agrupació d'electors Tria Roda. Virgili manté els sis edils sobre tretze que ja tenia en el mandat 2015-2019 i, a més, l'oposició queda encara més fragmentada, de manera que, per afinitats ideològiques, un acord de tots és impossible: PSC (3), ERC (1), Cs (1), PP (1) i Junts per Roda (1). Davant d'aquest escenari, l'alcalde Virgili ho té clar. «Intentarem repetir la fórmula d'un govern en minoria», ha explicat aquest dimarts a BaixGaiàDiari.cat.

 

Virgili prioritza mantenir un govern en minoria

D'aquesta manera, doncs, Pere Virgili vol mantenir un govern amb sis regidors del seu partit, ara Tria Roda. Cèlia Tresserres, que no es presentava, i Isabel Mondéjar, que tancava llista, seran substituïdes pels nous regidors Rosana Dorantes i Gerard Solé. La resta del govern, de confirmar-se la fórmula de la minoria, quedarà igual pel que fa a noms.

 

Amb l'experiència dels darrers quatre anys, però, Pere Virgili vol obrir-se a les forces de l'oposició. «Com els últims quatre anys, volem crear comissions que estudiïn temes específics i que presideixin les cinc formacions de l'oposició», ha explicat a aquest mitjà. Aquesta serà la proposta que Tria Roda formularà en les reunions que vol mantenir aquesta mateixa setmana amb la resta de nous grups municipals. Aquest matí, de fet, ja n'havien concertat quatre.

 

En cas que l'oposició rebutgés la proposta de Pere Virgili, l'alcalde rodenc no descarta anar a buscar un acord de coalició amb alguna de les formacions polítiques que compten amb un edil, el que li manca a Tria Roda per la majoria absoluta. És un escenari, però, poc probable hores d'ara.

 

El cartipàs serà continuista, en línies generals

Així doncs, si no hi ha sorpreses, Pere Virgili serà l'alcalde de Roda de Berà amb els seus cinc companys edils Maria Teresa Ferré, Manel Gonzàlez, Rosana Dorantes, Frederic Royuela i Gerard Solé. «Variaran les tinences d'alcaldia i els dos nous regidors, a grans trets, cobriran les competències que deixen Cèlia Tresserres i Isabel Mondéjar, però encara n'hem de parlar més concretament», ha dit Virgili a aquest mitjà. Aquesta setmana, però, serà de converses inicials.

 

També et pot interessar