Un home, denunciat per pesca furtiva al pantà del Gaià

Se li ha decomissat tot el material relatiu a aquesta activitat
Una imatge de tot el material que es va requisar a aquest home que feia pesca furtiva al pantà del Gaià. | Cedida Agents Rurals.

 

El cos d'Agents Rurals, del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, ha denunciat un home per realitzar activitats de pesca furtiva al pantà del riu Gaià situat entre els termes municipals del Catllar, Vespella de Gaià i Renau. Els fets s'han produït aquest dijous, 11 d'octubre, quan en una de les seves rondes habituals, els Agents Rurals han enxampat un home pescant.

La pesca, il·legal al riu Gaià i als seus afluents

El cert és que al riu Gaià i als torrents que hi desemboquen, està prohibida la pesca, perquè tenen la consideració legal de «refugi de pesca». Els fets s'han produït en un tram d'aquest embassament que pertany al terme municipal de Vespella de Gaià.

A més, però, aquesta no ha estat l'única infracció que ha comès l'home denunciat per part dels Agents Rurals. L'home ha estat multat perquè estava pescant amb un total de cinc canyes. A més, en cadascuna d'aquestes canyes, l'home excedia el màxim de dos hams permesos, i en algunes hi tenia més de vint hams. 

Tot plegat, un autèntic despropòsit pel qual també ha estat sancionat. Els Agents Rurals han acabat la seva actuació decomissant a l'home tot el material de pesca que duia, així com els peixos que havia capturat fins aleshores.

La pesca furtiva, un dels focus d'acció dels Agents Rurals

La denúncia que han realitzat els Agents Rurals contra aquest pescador furtiu que efectuava la seva activitat il·legal al pantà del Gaià, al terme de Vespella, no ha estat l'única de la setmana i, de fet, és una tònica habitual en l'activitat d'aquest cos que comanda el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. I és que el control de l'activitat pesquera a les conques internes del país és un dels seus focus de més acció.

Sense anar més lluny, el passat dimecres, 10 d'octubre, de matinada, van denunciar dos pescadors a Tortosa per pescar en horari no autoritzat i per mantenir vius exemplars de silur i de peix gat, quan sacrificar-los és obligatori si són capturats en aquest tram del riu Ebre.

"RODA DE BERÀ: Tots els actes de la Festa Major Petita de Sant Ecce Homo" "ATENCIÓ: La solució que proposa el govern de la Torre per cobrir la piscina"