El govern d'Altafulla inicia el procés per aprovar un Pla d'Acció de Mandat

Aquest dijous s'informarà la Junta de Portaveus i dissabte s'exposarà en una audiència pública
L'Ajuntament d'Altafulla, en una imatge d'arxiu. | Àngel Ullate

Un Pla d'Acció de Mandat (PAM), a l'estil del que, per exemple, es va aprovar a l'Ajuntament de Reus fa uns dies. Aquesta és la iniciativa que el govern d'Altafulla impulsarà en aquest primer any del nou mandat municipal i que, de fet, presentarà aquesta mateixa setmana. El document, que el tripartit altafullenc —EINA, PSC i Ara Altafulla— ja té enllestit, es presentarà aquesta mateixa setmana a la Junta de Portaveus i a la ciutadania, a través de l'Audiència Pública convocada dissabte.

«Una guia de mandat i una eina de transparència»

«És un document que demostra la voluntat de transparència d'aquest govern», ha explicat l'alcalde de la localitat, Jordi Molinera, que ha destacat que «mai s'havia fet un PAM a Altafulla». De fet, el republicà ha subratllat que «quan a principis de 2016 saltem del govern que integràvem amb Alternativa Altafulla, va ser entre altres coses perquè exigíem l'elaboració d'un PAM».

Per a Molinera, el Pla d’Acció de Mandat respon a un doble objectiu: d’una banda, el de ser «una guia de mandat, que indiqui la pauta que cal que seguim des de l’equip de govern». De l’altra, «ha d’esdevenir una eina de transparència, perquè el ciutadà directament pugui conèixer quines accions ens plantegem i quin és el grau de compliment que en duem en cada moment dels quatre anys de mandat».

La seva aprovació definitiva, prevista per al mes de març

El PAM altafullenc no és encara, amb tot, un document definitiu. El govern local l’exposarà aquest dijous, 5 de desembre, a la reunió de la Junta de Portaveus amb els representants dels grups de l’oposició, Alternativa Altafulla i Junts per Altafulla. Dissabte, té previst explicar-ne el contingut davant de tota la ciutadania a l’Audiència Pública convocada a les deu del matí.

Un cop duta a terme la fase expositiva del PAM, serà el torn de les aportacions veïnals. Entre els mesos de desembre i gener, els altafullencs podran fer-hi les seves suggerències i propostes, que durant el mes de febrer el govern estudiarà per si és possible incorporar-les al document o si, pel contrari, es descarten. La intenció és aprovar el Pla d’Acció de Mandat definitiu al plenari del proper mes de març.

"🔴 ALTAFULLA: Tornen les audiències públiques, on tothom pot fer preguntes al govern" "🔴 Un grup d'avis independentistes es manifestarà cada setmana a Torredembarra"