GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El plat de dutxa que es fabrica a Torredembarra i es ven a tot Europa

L'empresa que els produeix factura al voltant d'un milió d'euros a l'any
Una imatge de l'interior de la nau, situada al carrer del Sol Ponent del polígon industrial de Torredembarra. | ACN

 

Molt a prop del cementiri municipal de Torredembarra, al primer carrer del polígon industrial de la vila, es fabrica un dels productes més internacionals dels que es fan al poble. Probablement també és un gran desconegut per als mateixos torrencs, però el cert és que des de la vila es produeixen milers de plats de dutxa que tenen una elevada demanda arreu d'Europa, i en especial a països com Alemanya, Anglaterra, França o Itàlia.

 

 

El plat de dutxa fabricat a Torredembarra que es ven a tot Europa

I és que el plat de dutxa que l'empresa Arandipur fabrica a Torredembarra són especials: estan fets amb materials tous, i són flexibles, lleugers i insonors. El seu creador, l'aragonès Jorge Ruiz, que els va patentar fa vuit anys, explica gràficament per definir les característiques del seu invent que el plat capta el so de l'aigua que hi cau, cosa que el fa silenciós; i que si hi cau un ou, no es trenca —cosa que explica el material de què es compòn.

 

Recentment, Ruiz s'ha instal·lat a Torredembarra procedent de Saragossa, on aprofitava les instal·lacions d'una fàbrica de cotxes on l'activitat s'havia reduït arran de la crisi. De fet, els materials en què s'inspira aquest plat de dutxa venen del món del motor. Després de treballar en el sector químic i l'automobilístic i mesclant els seus coneixements, assumits en aquests dos àmbits, Ruiz va crear aquest plat, que pesa uns deu quilos i del qual ven, actualment, al voltant de 5.000 unitats —el 90%, exportades arreu d'Europa.

 

El plat de dutxa uneix la necessitat d'un producte còmode per a residències d'ancians i lleuger i silenciós, pensat per a hotels. Està fet d'un poliuretà especial, similar al que s'utilitza per als panells frontals de l'interior d'un cotxe. Actualment, no disposa d'estoc, fabrica sota comanda, gràcies a motlles 3D. Té 200 variacions del producte a nivell d'estètica, mides i colors i en aquesta nova fase, a Torredembarra, se centrarà en seguir millorant l'estètica i la qualitat d'aquest producte singular... i torrenc.