La plataforma 'Sí a l'autovia A-7' reclama el desdoblament de l'N-340 a Torredembarra

Un grup de deu persones han tallat la nacional durant cinc minuts en acte de protesta i per reclamar una mesura que fa temps que es va anunciar
Els manifestants que han tallat l'N-340 per reclamar el desdoblament de l'autovia. | ACN

 

La plataforma 'Sí a l'autovia A-7' reclama el desdoblament «immediat» de la carretera N-340 en el tram que arriba fins a Torredembarra, d'uns set quilòmetres. De fet, la plataforma, formada fa poc temps, va néixer amb aquest objectiu, ja que considera aquest tram «un punt negre des de fa forces anys, com a mínim des del 2011, i és que acumula accidents cada any».

 

Tallen la nacional durant cinc minuts

Amb l'objectiu de fer sentir la seva veu i fer evident, un cop més, una llarga reivindicació territorial, aquest diumenge, 26 d'agost, una desena de manifestants van tallar la carretera nacional 340 per l'entrada de Tamarit, durant cinc minuts. «El nostre esperit és que l'autovia sigui des de Castelló fins a la frontera, però com a mínim que ho sigui aquest tram que concentra tots els accidents de Torredembarra, Vendrell i Coma-ruga», ha explicat el portaveu de la plataforma ciutadana, Marc Francesc. Des de la plataforma remarquen que es tracta d'una via amb una alta accidentalitat i que és transitada per uns 30.000 vehicles diaris. 

 

'Sí a l'autovia A-7', que compta amb el suport de les associacions veïnals, dels càmpings de la zona i d'alguns partits polítics, també està a favor de la gratuïtat de l'AP-7, perquè assegura que no desvirtua la demanda de desdoblament. 

 

La manifestació va causar una petita retenció. | ACN

 

La Generalitat exigeix que es treguin els vehicles pesats de l'N-340

A inici d'aquest mateix mes, diversos polítics tarragonins van reclamar al Govern l'aprovació de les bonificacions per retirar els camions de la carretera N-340. Xavier Pallarés, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, va lamentar que mori gent a la carretera i alhora va reclamar al govern espanyol que compleixi amb els acords establerts.

 

«El govern espanyol arriba tard. Fa molts mesos que esperem que aquesta mesura sigui una realitat» explicava Calvet, que recordava que l'acord per treure els camions de la carretera N-340, ja es va adoptar l'any passat. A més, també va assenyalar que és «inexplicable» l'estat en què es troba la mobilitat a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès.

"La Sala Lluís d'Icart acull l'exposició de maquetes d'Antoni Sastre" "La Processó del Pa Beneït i el record de 'Ximet' protagonitzen la Festa Major de Roda"