Dimecres, l'últim ple d'ABG, CUP, PP i Avui Democràcia a Torredembarra

En el nou mandat, l'Ajuntament de la Torre passarà de vuit a quatre grups municipals

A poques hores de l'inici de la campanya de les passades eleccions municipals, el passat 9 de maig, se celebrava el darrer ple ordinari del mandat, marcat pel comiat de quatre edils que ja se sabia que no repetirien: Juan Carlos Hurtado (Cs), Jordi Solé (PSC), Joel Navas (PDECat i Unió) i Lluís Suñé (ABG). Tots ells van acomiadar-se públicament aquell 9 de maig.

Probablement, però, cap dels presents preveia que enlloc de quatre, serien vuit els edils que no revalidarien l'acta. Després del 26 de maig, cal afegir, doncs, quatre edils més que no repetiran: Clara Solivellas (ABG), Toni Sacristan (CUP), Núria Gómez (PP) i Rosa Maria Guasch (Avui Democràcia). Les quatre formacions que encara representen no van aconseguir accedir de nou al consistori.

De vuit a quatre grups municipals

Més enllà de la majoria absoluta d'ERC, el terratrèmol del 26 de maig a Torredembarra va deixar un escenari inaudit i va acabar amb la fragmentació al Castell dels Icart. Amb el nou Ajuntament, la Torre passarà de vuit a quatre grups municipals: ERC, PSC, Cs i JxCat. D'aquesta manera, desapareixen del consistori ABG, la CUP, el PP i Avui Democràcia.

Tots ells, però, tindran una darrera aparició pública. Tal com està establert legalment, per dimecres vinent, 12 de maig, s'ha convocat a les deu del matí un ple extraordinari que servirà per aprovar les actes pendents. Serà l'últim cop que podrem veure, a la sala de plens, els disset regidors del mandat 2015-2019 conformant els vuit grups municipals d'aquests darrers quatre anys.

Si hi haurà o no discursos de comiat dependrà, d'entrada, de si els volen fer; i després, de la permissivitat de l'alcalde com a president del ple —es tracta d'un ple extraordinari que no compta, doncs, amb torn de precs i preguntes on els edils implicats podrien fer intervencions finals.

Dissabte dia 15, ple de constitució del nou Ajuntament

El nou mandat es posarà en marxa tres dies més tard: dissabte, 15 de juny, a les dotze del migdia, en una sessió on es prendran possessió els disset regidors —vuit noves cares— i Eduard Rovira serà reelegit alcalde.

També et pot interessar


Comentaris