Dimecres, l'últim ple d'ABG, CUP, PP i Avui Democràcia a Torredembarra

En el nou mandat, l'Ajuntament de la Torre passarà de vuit a quatre grups municipals

A poques hores de l'inici de la campanya de les passades eleccions municipals, el passat 9 de maig, se celebrava el darrer ple ordinari del mandat, marcat pel comiat de quatre edils que ja se sabia que no repetirien: Juan Carlos Hurtado (Cs), Jordi Solé (PSC), Joel Navas (PDECat i Unió) i Lluís Suñé (ABG). Tots ells van acomiadar-se públicament aquell 9 de maig.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Probablement, però, cap dels presents preveia que enlloc de quatre, serien vuit els edils que no revalidarien l'acta. Després del 26 de maig, cal afegir, doncs, quatre edils més que no repetiran:  Clara Solivellas (ABG), Toni Sacristan (CUP), Núria Gómez (PP) i Rosa Maria Guasch (Avui Democràcia). Les quatre formacions que encara representen no van aconseguir accedir de nou al consistori.

De vuit a quatre grups municipals

Més enllà de la majoria absoluta d'ERC, el terratrèmol del 26 de maig a Torredembarra  va deixar un escenari inaudit i va acabar amb la fragmentació al Castell dels Icart. Amb el nou Ajuntament, la Torre passarà de vuit a quatre grups municipals: ERC, PSC, Cs i JxCat. D'aquesta manera, desapareixen del consistori ABG, la CUP, el PP i Avui Democràcia.

Tots ells, però, tindran una darrera aparició pública. Tal com està establert legalment, per dimecres vinent, 12 de maig, s'ha convocat a les deu del matí un ple extraordinari que servirà per aprovar les actes pendents. Serà l'últim cop que podrem veure, a la sala de plens, els disset regidors del mandat 2015-2019 conformant els  vuit grups municipals d'aquests darrers quatre anys.

Si hi haurà o no discursos de comiat dependrà, d'entrada, de si els volen fer; i després, de la permissivitat de l'alcalde com a president del ple —es tracta d'un ple extraordinari que no compta, doncs, amb torn de precs i preguntes on els edils implicats podrien fer intervencions finals.

Dissabte dia 15, ple de constitució del nou Ajuntament

El nou mandat es posarà en marxa tres dies més tard: dissabte, 15 de juny, a les dotze del migdia, en una sessió on es prendran possessió els disset regidors —vuit noves cares—  i Eduard Rovira serà reelegit alcalde.

També et pot interessar