ajuntament de torredembarra.

Un ple plàcid aprova les 'regles del joc' del nou mandat a Torredembarra

Els partits de l'oposició donen el seu vistiplau a l'augment de retribucions

Les regles del joc del nou mandat a Torredembarra ja estan aprovades: per això ha servit el ple d'organització que s'ha celebrat aquest dimarts, 9 de juliol, al matí, a l'Ajuntament. La sessió ha estat ràpida, d'uns quaranta minuts, i plàcida: els punts de debat han mostrat força consens entre el govern i els tres grups que formen l'oposició, que ha vist amb bons ulls el que podia ser el tema més espinós del dia: les retribucions dels regidors.

Les noves retribucions s'aproven amb el suport d'ERC, el PSC i JxCat

L'alcalde Eduard Rovira (ERC) ha subratllat que «tots els regidors amb competències delegades cobraran per dedicació i no per assistències per reconèixer la responsabilitat que comporten». «L'anterior mandat, el govern va fer un esforç de limitació de les remuneracions atesa la situació finançera adversa de l'Ajuntament», ha explicat Rovira, que considera «superada» aquesta situació.

Així, ha explicat que «Josep Maria Guasch i Raúl García veuen incrementada la seva remuneració en proporció a les noves competències que assumeixen, però segueixen cobrant per sota d'un administratiu de la casa». «Núria Batet i Maria Gual cobren més perquè són tinentes d'alcalde i això suposa una responsabilitat fins i tot de tipus penal que cal valorar», ha argumentat Rovira.

A banda, l'alcalde també ha explicat que les regidores Maria Gual i Margaret Rovira no cobraran les seves retribucions fins al setembre, ja que fins llavors cobren el 100% de la dedicació de les seves feines actuals. Pel que fa a l'augment de les indemnitzacions per assistències a l'oposició, Rovira ha subratllat el topall de 12.300 euros anuals que s'ha imposat aquest mandat.

Des de l'oposició, Vale Pino (PSC) ha dit que «el topall servirà per controlar la despesa i evitar la perversió de demanar plens extraordinaris per cobrar més». Toni Cruz (Cs) ha dit que els hauria «agradat» una pujada de retribucions per a l'oposició «equiparable a la de l'equip de govern». L'alcalde Rovira li ha recordat que «això ja és així, es tracta del mateix augment proporcional».

Finalment, Anna Magrinyà (JxCat) ha subratllat que la premissa de l'oposició en acordar el topall «ha estat sempre que l'augment no fos superior al del govern», alhora que ha mostrat el seu suport a les retribucions dels regidors d'ERC. Només Ciutadans s'ha abstingut en aquesta votació, que ha comptat amb els vots favorables d'ERC, PSC i JxCat.

Els plens es mantenen, ara per ara, a la tarda

La sessió també ha aprovat mantenir els plens ordinars el tercer dijous de cada mes a les sis de la tarda —el primer, serà dijous vinent, 18 de juliol. Pino (PSC) i Magrinyà (JxCat) han posat sobre la taula poder-los traslladar al matí a mitjà termini, apel·lant a la conciliació familiar de treballadors i de regidors, però Toni Cruz (Cs) s'hi ha mostrat en contra, explicant que treballa com a funcionari i que «no és coherent faltar a la feina per venir a un ple», mostrant-se partidari de mantenir-los en l'horari actual.

Al ple també s'ha aprovat per unanimitat crear la Comissió Especial de Comptes i s'ha informat de les competències delegades a cada regidor així com de la creació dels quatre grups municipals que formaran aquest mandat l'Ajuntament de Torredembarra.


Comentaris