Els plens d'Altafulla i Torredembarra rebutgen la sentència i advoquen «per l'amnistia dels presos»

L'Ajuntament de Roda de Berà encara no ha convocat el plenari per debatre la moció
L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, va sortir a protestar per la sentència als presos. | Toni Cabanillas

Els plens de Torredembarra i Altafulla ja han aprovat per majoria el seu suport a la moció extraordinària de resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés independentista català. L'onada de plenaris especials està estesa a centenars de municipis catalans, i algunes localitats del Camp de Tarragona com Reus també l'han votat en les primeres hores de reacció a la sentència judicial.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els altafullencs van ser els primers del Baix Gaià a dur-ho a votació aquest dimarts al vespre, en un text que es va aprovar amb els vots a favor de l'EINA —la marca municipal d'ERC, i actual partit hegemònic al govern—, de Junts per Altafulla i d'un dels diputats d'Alternativa Altafulla. 8 de 13. Es dona el cas de la fragmentació tant de govern com d'oposició en una votació final molt curiosa.

Altafulla: el plenari confirma la diferenciació entre línia municipal i línia nacional

L'EINA, el PSC i ARA Altafulla, actual pacte de govern per als pròxims quatre anys | Toni Cabanillas

La votació a Altafulla ha confirmat que la línia municipal i la línia nacional avancen per dos camins totalment paral·lels, tant per a govern com per a oposició. L'actual govern local és fort i cohestionat, i el conformen els cinc edils de l'EINA, la regidora del PSC i la representant dels municipalistes ARA Altafulla. I l'oposició, també cohesionada, és l'anterior govern que conformaven els regidors d'Alternativa Altafulla i els postconvergents Junts per Altafulla.

La votació sobre la sentència, però, no ha seguit el patró govern-oposició. S'ha aprovat el rebuig a la condemna i el suport a «l'amnistia dels presos» amb els vots de l'EINA, Junts i un dels regidors d'Alternativa, l'independentista Jaume Sànchez, mentre que els altres tres regidors d'Alternativa i les edils de PSC i ARA s'han abstingut. Línies municipals i nacionals, doncs, van per camins separats i articulen majories diferents.

Un manifestant en contra de la sentència, aquest dilluns a Torredembarra | Toni Cabanillas

Els caps de l'oposició d'Alternativa Altafulla, però, sí que han volgut matisar la seva aprovació per «reclamar l'indult dels presos» i també ha mostrat la seva disconformitat amb una sentència «judicialment dura i políticament excessiva».

Torredembarra: Esquerra i Junts manifesten el seu rebuig a la sentència del procés

A Torredembarra també s'ha votat ja aquest plenari extraordinari amb motiu de la sentència del procés. Ha estat aquest dimecres a primera hora del matí, i els vots a favor d'Esquerra i Junts per Torredembarra —10 sobre el 17 del plenari— han ratificat la posició majoritària al consistori. El líder de l'oposició, el PSC —quatre regidors—, ha estat l'únic a votar en contra. I Ciutadans no s'ha presentat la plenari. 

En aquest cas, donat que Esquerra governa amb majoria absoluta, no es pot extrapolar cap lectura en clau local que alteri majories. Al municipi de Roda de Berà, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital.com, encara no s'ha convocat el plenari sobre aquesta moció post-sentència. El resultat d'aquestes mocions arreu de la geografia catalana es farà arribar a instàncies superiors com els governs espanyol i català, la presidència del Parlament Europeu, les presidències de Parlament i Congrés i també associacions com l'AMI i l'AMC.

"❗ Torra visita Forcadell a Mas d'Enric: està ferma però «indignada»" "🍻 Torredembarra tanca amb èxit una nova edició de la Fira de la Cervesa"