La Pobla de Montornès tancarà el 2019 amb deute zero

El plenari d'aquest dimecres va aprovar eixugar els més de 250.000 euros de deute

Ajuntament de la Pobla de Montornès.
El ple municipal de la Pobla de Montornès va aprovar la mesura per unanimitat aquest dimecres al vespre. | TarragonaDigital.

Bones notícies pel que fa a la salut financera de l'Ajuntament de la Pobla de Montornès. El consistori poblenc tancarà l'exercici 2019 amb deute zero, un fet que deixarà un ample marge de maniobra a l'Ajuntament de cara al que resta de mandat. La mesura es va aprovar en un ple extraordinari, que va tenir lloc aquest dimecres, dia 4 de desembre, al vespre.

L'Ajuntament de la Pobla de Montornès retornarà, de cop, els 253.000 euros de deute que encara li restaven

El consistori poblenc tenia encara pendents de pagar parts de tres deutes que es van demanar els anys 2005 —75.000 euros—, 2012 —459.214,22 euros— i 2013 —per valor de 84.808 euros. En tots tres casos, els deutes es van contreure per fer front a factures pendents que, en aquells moments, tenia el consistori.

En tancar l'exercici 2018, l'Ajuntament de la Pobla de Montornès tenia el deute en 311.426,38 euros, repartits en els tres crèdits bancaris. Ara, a les portes de finalitzar el 2019, el deute del municipi se situa en 253.967,98 euros. Serà aquesta quantitat la que s'amortitzarà de cop, perquè la llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera no permet invertir més del que es pot recaptar en l'any natural.

Cancel·len els crèdits al 0%

En aquest sentit, el consistori assenyala que, a banda de la despesa per uns interessos innecessaris —prop de 7.000 euros/any—, el deute condiciona el pressupost, limitant les inversions.

Així doncs, l'Ajuntament de la Pobla de Montornès ha acordat, després de negociar amb les entitats bancàries, una cancel·lació del crèdit al 0% d'interès, i hi destinarà el romanent de tresoreria de l'exercici anterior. Això li permetrà estalviar-se els interessos i quedar amb via lliure per invertir en els propers exercicis.

La proposta es va aprovar aquest dimecres, 4 de desembre, al ple extraordinari. Tots els regidors hi van votar a favor: tant el govern, que formen ERC i Centrats; com l'oposició, on hi ha AM-PM, Podem i el PP.


Comentaris

envia el comentari