Les banderes a l'Ajuntament d'Altafulla.

Polèmica per la retirada de la bandera espanyola a l'Ajuntament d'Altafulla

El canvi es va produir dissabte, amb l'arribada a l'alcaldia de l'EINA

Polèmica a Altafulla tot just tres dies després que l'EINA, marca blanca d'ERC, hagi arribat a l'alcaldia del municipi. Poc després del ple de constitució que va servir per nomenar Jordi Molinera, els republicans van substituir la bandera espanyola que onejava a la façana del consistori per la d'Altafulla. El moment es pot veure en un vídeo difós a les xarxes socials per part del veí de la localitat Jordi Andreu:

L'EINA ja havia anunciat dies enrere que a la façana de l'Ajuntament hi onejarien  «les banderes més representatives del poble d'Altafulla, és a dir, la de la vila i la catalana». Després d'arribar a l'alcaldia per la via d'un pacte amb el PSC i amb Ara Altafulla, els coalcaldes Jordi Molinera i Alba Muntadas van encarregar-se de fer el canvi a la façana del consistori.

Polèmica a les xarxes socials pel canvi de bandera

La retirada de la bandera espanyola de l'Ajuntament d'Altafulla ha generat reaccions de totes menes a les xarxes socials. L'alcalde Jordi Molinera ha rebut desenes de reaccions i insults a Twitter després d'aquesta acció:

La pancarta de 'Llibertat presos polítics', arrencada aquesta matinada

Un grup de persones ha arrencat aquesta matinada la pancarta de suport als presos independentistes i el llaç groc que el nou alcalde d’Altafulla, Jordi Molinera (L’EINA-ERC) va penjar després del ple d’investidura de dissabte. L’acció ha estat reivindicada a través de Twitter pel grup Resistencia Alta Tabarnia (@TabarniaSur) i el Grupo de Liberación del Penedés. En la publicació s’han vantat de fer-ho per tornar la «neutralitat» al balcó consistorial. L’equip de govern ha anunciat que en els propers dies tornarà a col·locar els dos elements. A banda de la pancarta i el llaç, dissabte Molinera també va substituir la bandera espanyola del balcó consistorial per la d’Altafulla.

També et pot interessar