La Policia Local de Roda de Berà lliura 247 pantalles protectores a comerciants i residències de gent gran

Han estat fabricades pels Makers de Banyeres del Penedès, de forma totalment desinteressada
La Policia Local de Roda de Berà, en un control al municipi | Ajuntament de Roda de Berà

No va ser fàcil trobar equips de protecció individual, com ara mascaretes, guants o pantalles protectores, durant les primeres setmanes de confinament. Davant d’aquesta situació, Joan Pie, cap de la Policia Local de Roda de Berà, es va moure per tal d’aconseguir aquest material, ja sigui per a la protecció dels agents com per ajudar als comerços que obrissin durant l’estat d’alarma. Tal com han explicat des del consistori rodenc, Pie va contactar amb el col·lectiu Makers de Banyeres del Penedès els quals, de forma totalment desinteressada, han anat fabricant pantalles protectores per donar-les als cossos policials i les associacions de Protecció Civil.

Ara, la Policia Local de Roda de Berà ha lliurat —a través de Protecció Civil— fins a 247 pantalles protectores a diversos establiments del municipi —tots aquells que les han sol·licitades—, així com al centre de dia Marinada i a les residències Barà Bahia i Mirador de Barà. A més, si algun comerç encara en necessita, es pot posar en contacte amb el cos a través del 977 65 77 00.

La policia intensifica els controls

Des de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local ha vist incrementada la seva feina i, evidentment, ha intensificat els controls al municipi, tant fixos com mòbils, per controlar que la població compleixi amb les mesures decretades per les autoritats. Així, des del 16 de març i fins al passat diumenge, 10 de maig, els agents han realitzat un total de 452 controls, en els quals s’han identificat 3.624 persones —2.402 amb el seu vehicle particular i 1.222 vianants.

Amb això, 353 persones han estat denunciades per no complir amb les restriccions i no poder justificar la seva sortida, 148 de les quals són veïns de Roda de Berà. La resta, 205, estaven empadronades en un altre municipi. Ara mateix, amb l’inici de la fase 1 de la desescalada, els agents estan fent controls als establiments comercials que han obert per tal d’assegurar el compliment de les mesures de seguretat, higiene i distanciament social.

"Última hora: Carme Forcadell surt de Mas d'Enric després de 60 dies confinada" "L'Ajuntament de Torredembarra reactiva dos serveis de recollida aquest dilluns"