Diumenge es presenta l'associació LGBTIQ TDB de Torredembarra

La festa serà a les dotze del migdia a la plaça de les Monges

Aquest proper diumenge, 27 d’octubre, a partir de les dotze del migdia, tindrà lloc a Torredembarra la festa de presentació de l'associació LGBTIQ TDB, que es vol donar a conèixer a la població i entitats del municipi. Es tracta de la primera entitat a la vila que neix per aglutinar i defensar els drets de les persones homosexuals, bisexuals, transexuals, intersexuals i 'queer'.

La nova associació ha organitzat un vermut electrònic a la plaça de les Monges, la de Mossèn Joaquim Boronat, obert a tothom que hi vulgui assistori. L’acte, que compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Acció Social i del bar Kult, serà presentat per 'La Chicago' i comptarà amb l’actuació del DJ Ethian Guerrero.

El col·lectiu LGTBIQ, en lluita contra la discriminació

La creació d'aquesta nova entitat a Torredembarra coincideix en una etapa de lluita per la normalització de la situació de les persones LGTBIQ. Fa pocs dies, l'Observatori Contra l'Homofòbia i la Plataforma LGTBI-Cat ha reclamat al Govern un reglament sancionador específic perquè la discriminació i les agressions cap al col·lectiu no surtin «de franc». Cinc anys després del desplegament de la llei 11/2014, les entitats admeten que s'ha avançat en el reconeixement de drets però asseguren que no s'ha fet prou per erradicar la discriminació cap als diferents col·lectius.

Concretament, denuncien que en aquests cinc anys la Generalitat només ha aplicat una desena de sancions de quantitats «molt minses» per comportaments LGTBIfòbics. Les entitats ho atribueixen al fet que el procediment sancionador actual s'emmarca en un decret del 93 que és inadequat i que, a parer seu, «no dona resposta» a la realitat. «S’ha d’adequar i fer un reglament important que doni resposta a aquesta llei (11/2014) tan potent», reclamava el president de la Plataforma LGTBI-Cat, Joaquim Roqueta.

En una línia similar s’expressava Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH). Segons ha explicat Rodríguez, l’OCH ha registrat 561 incidències per LGTBIfòbia des del 2 d'octubre de 2014 i només té constància d’una desena de sancions i aplicació de mesures cautelars per part del Govern de la Generalitat davant de casos discriminatoris.


Comentaris