GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torredembarra votarà dimarts un pressupost «conservador i realista»

L'alcalde Rovira destaca la «contenció de la despesa» com a principal característica
José García (PSC), l'alcalde Rovira i el regidor d'Hisenda Josep Maria Guasch (ERC) i Clara Solivellas (ABG) han presentat la proposta de pressupost pel 2019. | Gerard Recasens

 

L'Ajuntament de Torredembarra votarà aquest dimarts, 18 de desembre, en un ple extraordinari convocat per a dos quarts de deu del matí, el pressupost municipal de 2019. Aquest dilluns, 17 de desembre, l'equip de govern l'ha donat a conèixer en una compareixença on han intervingut l'alcalde, Eduard Rovira, i el regidor d'Hisenda, Josep Maria Guasch (ERC), acompanyats dels seus socis de govern: José García pel PSC i Clara Solivellas per l'ABG.

 

La proposta del govern, que té majoria i que s'aprovarà dimarts, presenta un pressupost aquest 2019 de 21,7 milions d'euros, un insignificant 0,14% per sobre del de l'any 2018. Una de les claus és, a més, que es tracta del primer pressupost del mandat actual fora del pla de sanejament financer, després que el consistori preveu tancar el 2018 amb el deute situat al 51,78%.

 

Un pressupost «conservador i realista», segons Eduard Rovira

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha presentat la proposta de pressupost destacant que es tracta d'uns números «conservadors, basats en la contenció de la despesa», que ha titllat, a més, de «realistes». El pressupost se situa, exactament, en 21.700.364,70 euros, cosa que el situa a un nivell molt similar al de 2018, tan sols un 0,14% per sobre.

 

Destaca el pressupost per a inversions, que creix un 51% respecte a l'any passat, i se situa en 1.476.000 euros. El cert, però, és que tal com ha explicat el mateix alcalde «s'hi compta la subvenció de Foment, retinguda des de 2006, per arranjar l'N-340 i que, finalment, es preveu gastar enguany». La subvenció és de 679.000 euros, de manera que la despesa ordinària en inversions és de 797.000 euros.

 

Les principals inversions pressupostades pel 2019 a Torredembarra

Destaquen, en aquest capítol, 100.000 euros per ampliar el cementiri; 70.000, per l'encofrat del bloc de Baix a Mar; 40.000, per obres al camp de futbol o 68.000, en diverses actuacions de l'àmbit de la protecció civil. No hi apareix la cobertura de la piscina municipal, per la qual el govern preveu demanar un crèdit durant el 2019. «Està contemplat que es faci, el projecte no està aparcat i segueix en marxa», ha explicat l'alcalde Rovira.

 

«Ja estem treballant en el projecte i hem de mirar quina distribució en fem, per fases, i a partir d'aquí les pressupostarem i les iniciarem», ha explicat. «És la línia que hem seguit tot el madat, ara no volem fer les coses ràpidament i malament perquè venen eleccions, sinó que les volem fer bé», ha explicat el regidor d'Hisenda, Josep Maria Guasch. «No volem fer un bunyol», ha reblat la regidora d'Urbanisme, Clara Solivellas.

 

En un altre ordre de coses, el pressupost veu augmentada la despesa en personal en un 1,5% a causa dels augments previstos en els pressupostos generals de l'Estat. Les despeses financeres, a causa de la rebaixa del deute, s'abaixen un 23% i, pel que fa als ingressos, destaquen els impostos indirectes, que es preveu que es doblin, amb un augment del 108%, a causa de la previsió de pujada pel que fa a obres i construccions.