ÚLTIMA HORA

Divendres agredolç a Tarragona: 18 morts per coronavirus, però 7 pacients reben l'alta

La Pobla de Montornès enfila el seu nou pressupost als 2,3 MEUR sense vots en contra

Els comptes per al 2020 reforcen les inversions, que es dispararan més d'un 60%
Gemma Barceló i Francesc Larios, d'ERC, encapçalen el govern de la Pobla de Montornès | TarragonaDigital

L'Ajuntament de la Pobla de Montornès inicia amb bon peu l'any 2020 amb l'aprovació, amb ampli consens, dels pressupostos municipals que marcaran el dia a dia de la localitat. Els comptes creixen un 2% respecte al curs anterior i es disparen a poc més de 2,34 milions d'euros: una xifra que, si creix, és en gran part per l'aposta forta en subvencions i inversions que marcaran l'any.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Set vots favorables i quatre abstencions són l'aval amb què neix el nou pressupost. Les inversions es disparen més d'un 60% en relació als darrers números, i freguen els 200.000 euros per a l'any que ve. Entre les ambicions pressupostades es troben actuacions esperades com construir un 'skatepark', adequar l'antic consultori, enllumenar el tram entre el nucli urbà i la urbanització del Castell, canviar la porta del cementiri per una d'automàtica, reparar el sostre i l'enllumenat del poliesportiu, arranjar voreres, millorar la piscina municipal o adequar les instal·lacions de la ZEM i la plaça de la Bassa.

 

Més inversions, més ajudes socials i un nou vigilant de seguretat a la Pobla de Montornès

Els nous comptes també abracen novetats com la creació d'una nova partida especialitzada a lluitar contra la violència masclista, multiplicar per dos la partida d'ajudes socials, contractar un nou vigilant de seguretat o encarregar un estudi a la Universitat Rovira i Virgili (URV) per a la revisió urbanística de la Pobla.

 

Cal matisar que es tracta dels primers pressupostos dle nou govern del municipi, sorgit de les eleccions municipals del darrer 26 de maig, on el republicà Francesc Larios és el nou alcalde després de pactar amb l'exbatlle Santamaria. Els quatre regidors d'ERC, sumats als dos de Centrats, sumen la majoria absoluta necessària per articular el govern que ja aprova comptes a la Pobla.

Més notícies de la categoria Baix Gaià