Vuit forces es disputen l'augment a tretze cadires de l'Ajuntament d'Altafulla

Quatre d'elles ja van obtenir representació el 2015, i quatre més lluitaran per entrar-hi
Fins a vuit candidatures lluitaran per obtenir representació entre les tretze butaques en joc a la plaça del Pou d'Altafulla. | Àngel Ullate

 

L’únic consistori de les comarques de Tarragona que augmenta en nombre de regidors aquest 2019 és el d’Altafulla. Després d’anys vorejant el llindar dels 5.000 empadronats, la vila els ha superat recentment i això suposa que la seva sala de plens s’hagi hagut d’adaptar per acollir, a partir de diumenge, tretze regidors enlloc d’onze.

 

Fa quatre anys, van obtenir representació Alternativa Altafulla, l’EINA, CiU i Ciutadans —tot i que el seu regidor va passar a ‘no adscrit’ a mig mandat. Ara, les quatre formacions tornen a presentar-se i s’hi sumen quatre més que volen plaça a l’Ajuntament: el PSC, el PP, la CUP i Ara Altafulla.

 

Fèlix Alonso vol mantenir l’hegemonia d’Alternativa

L’alcalde d’Altafulla és Fèlix Alonso, de l’Alternativa Altafulla, que ha guanyat les darreres tres eleccions municipals a la localitat. Després de vuit anys a l’alcaldia, Alonso vol continuar amb la vara sobreposant l’experiència de govern sobre el desgast. És conscient que, sense majoria absoluta, l’ombra d’un pacte per arrabassar-li l’alcaldia prendrà força.

 

Però Alonso és optimista. «Nosaltres només prometem allò que és possible, no enganyem, no fem falses promeses», respon a aquest mitjà quan li preguntem sobre les seves prioritats programàtiques. Alternativa Altafulla ven per aquestes eleccions dos projectes de gran envergadura: reformar la Ronda i rehabilitar l’antic Hospital amb l’1,5% cultural. A més, volen un espai de serveis per a la gent gran.

 

Molinera, el màxim aspirant

Al front d’Alonso hi ha un Jordi Molinera que aspira per tercera vegada a l’alcaldia d’Altafulla i que és, tret de sorpreses, l’únic candidat amb possibilitats de discutir-l’hi. Fa tàndem amb Alba Muntadas i prometen compartir el càrrec amb una ‘coalcaldia’. Al capdavant de l’EINA, Molinera i Muntadas tenen per bandera un pla de millora de carrers i voreres «en contraposició als grans projectes», en clara referència al projecte de Fèlix Alonso.

 

L’EINA també vol «negociar amb la Generalitat, cosa que no s’ha fet el darrer mandat, per construir un centre de dia per a la gent gran». Els republicans també posen l’accent en les polítiques de treball i habitatge i volen crear regidories específiques sobre aquests àmbits.

 

Junts per Altafulla i Ciutadans volen ampliar representació

Junts per Altafulla hereta l’espai de CiU amb el mediàtic jurista Hèctor López Bofill al capdavant. Amb l’edil Xavier Rofas de 2 i l’exregidora Eva Martínez al número 3, López Bofill espera donar la sorpresa amb un triple eix en el seu programa: benestar, prosperitat i llibertat. «Les nostres prioritats són els col·lectius vulnerables, la desestacionalització del turisme i l’acompanyament a la Generalitat en la construcció de la República Catalana», ha explicat, exemplificant els tres eixos.

 

Ciutadans, després d’una polèmica causada per la imposició del partit del candidat Rubén Bea, apartant Maria Lluïsa Díaz, escollida pel comitè local, espera repetir la representació obtinguda fa quatre anys a la plaça del Pou. La formació posa l’accent, com l’EINA, en la construcció d’un centre de dia. La reducció d’impostos, i en especial de l’IAE, és l’altra gran proposta de Ciutadans, que també vol l’ampliació del centre mèdic local.

 

Quatre partits lluiten per accedir a l’Ajuntament

Des de fora del consistori, quatre formacions lluitaran per obtenir representació. Els municipalistes d’Ara Altafulla prioritzen «obrir l’Ajuntament a tothom, amb transparència i proximitat», però també posen l’accent en l’estat de Brises del Mar i en eliminar les taxes que paguen les entitats per utilitzar espais municipals.

 

Des de la CUP, amb Andrea Gaspar al capdavant es vol resoldre el problema de l’habitatge amb la creació d’un institut públic destinat a aquest àmbit, i amb apostes com el cohabitatge, el cooperativisme o la masoveria urbana. Al front del PSC hi ha Inma Morales, que proposa un pla integral de simplificació de la circulació, una residència geriàtrica i la gratuïtat de les instal·lacions municipals per a entitats.

 

Finalment, el PP, que duu Francisco Javier Allué com a cap de llista, creu que cal «calmar i moderar el debat polític» i per això proposa «resoldre els problemes existents a Altafulla sense estelades».

 

També et pot interessar