Sant Martí 2019

Altafulla, a punt per encetar Sant Martí 2019

El concert de Porto Bello marca la principal novetat del programa que compta amb una setantena d’actes per a tots els públics que s’allargaran fins el dia 17

Altafulla ja ho té tot a punt per a la Festa Major de Sant Martí 2019, que se celebrarà de l’1 al 17 de novembre. La vila és a les portes de la celebració dels seus dies grans i ho fa amb un programa que compta amb una setantena d'actes. «Altafulla té la gran sort de tenir unes entitats molt vives i gent participativa que t’ajuda i ho posa molt fàcil. Entre totes hem intentat fer una programació variada, mirant de cobrir el major ventall de sensibilitats i amb la intenció que tothom pugui participar de tots els actes», ha explicat el regidor de Festes, Àlex Cañas (EINA). 

Porto Bello, cap de cartell; Maria Nogueras, pregonera

El concert dels altafullencs Porto Bello marca la principal novetat d’aquest programa de festes. Una actuació molt esperada al municipi, que se celebrarà aquest dissabte 2 de novembre, a dos quarts de dotze de la nit, a l’envelat que s’instal·larà al Parc del Comunidor. Els acompanyaran el grup de versions La Tropical en un concert que serà d’entrada lliure.

Prèviament a l’actuació, la Festa Major de Sant Martí 2019 donarà el tret de sortida oficial dissabte al matí, a un quart d'una del migdia, amb el pregó de l’altafullenca Maria Noguera Figueras, mestra de la vila al llarg de 32 anys i membre del Centre d’Estudis d’Altafulla.

Sant Martí comença corrent

Com a actes previs a l’inici de les festes, destaca la Cursa de Tardor de l’1 de novembre, que completarà una vegada més la xifra límit dels 275 participants tenint en compte que a hores d’ara ja són 266 persones inscrites, provinents de diferents punts de Catalunya com ara Barcelona, Lleida, Aitona, Tarragona, Reus, El Vendrell, entre d’altres.

Per als que s’inscriguin ara, el preu de la cursa és de 15 euros, i ho hauran de fer el mateix dia mitja hora abans de la prova, a les 9.30 hores a la zona de sortida a la Pallissa de l’Era del Senyor, camí de l’Ermita, 10, ja que les inscripcions on line estan tancades. El preu inclou la bossa del corredor que compta amb samarreta de record i botifarrada per tots els participants, i un val 2x1 a Aquum Spa. La recollida de dorsals també s’efectuarà a dos quarts de deu a la zona de sortida.

Diumenge, castells

Pel que fa als actes tradicionals, destaquen la Diada Castellera de Sant Martí, amb els Xiquets de Tarragona, els Xics de Granollers i els Castellers d’Altafulla (3 de novembre); els versots dels Diables Petits d’Altafulla i del Grup de Diables (3 i 11 de novembre); la cercavila del 9 de novembre, amb els Gegants i els Nans d’Altafulla, i amb la novetat enguany del Gat de Foc d’Altafulla que el portarà el Grup de Diables Grans; la Pujada del Pilar per les Escales (11 de novembre) i la rua de Sant Martí, amb la representació de la llegenda de Sant Martí, narrada per Joana Badia, i la degustació de la capa de Sant Martí.

Tota la canalla de la vila, amb fanalet, acompanya a Sant Martí pujant damunt d’un cavall, i costejat pels alumnes de vent i percussió de l’Escola Municipal de Música. L’inici del recorregut és a la cruïlla entre el carrer Mossèn Miquel Amorós i Corraló de l’Espinac, i finalitza a la Plaça del Pou.

Punts liles per la Festa Major de Sant Martí

Tal i com s’ha fet en les darreres festes, la regidoria de Polítiques de Gènere instal·larà un Punt Lila durant l’actuació de Porto Bello, la nit d’aquest dissabte 2 de novembre a l’Envelat del Parc del Comunidor, i també, per l’Empalmada del diumenge 10 de novembre. Aquestes carpes estan destinades a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics d'oci i festius.

Els castells des dels balcons de l’Ajuntament

Una vegada més, les regidories de Cultura i Festes han promogut una campanya perquè la ciutadania pugui veure els castells des de la balconada de l’Ajuntament, a la plaça del Pou. Si es vol veure la diada Castellera del dia 3 de novembre, cal participar en el sorteig de places enviant un correu electrònic a participaaltafulla@gmail.com.


Comentaris