El govern de Torredembarra fa els primers passos per recuperar l'Alfa i Omega

El pressupost d'enguany ja contemplava la reparació de l'encofrat de formigó
Una imatge de l'operatiu de desmuntatge de l'escultura 'Alfa i Omega', el passat mes de juny. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Recentment s'han acomplert nou mesos des que l'Alfa i Omega va ser retirat del bloc de la platja de Baix a Mar, a Torredembarra. La pèrdua de l'escultura ha generat discussions polítiques i reivindicacions al llarg de tot aquest temps. A finals del mes de gener, el govern torrenc convocava la primera reunió de treball per decidir el futur de l'Alfa i Omega, que es va haver d'arrencar de la seva localització habitual pel perill que suposava el fet que s'hagués deteriorat de valent per acció del mar.

 

La mateixa primera reunió del grup de treball va ser polèmica. Primer, perquè es va convocar mig any més tard que el ple, per unanimitat i a proposta del PDECat i Unió, n'aprovés la creació. Segon, perquè els grups de l'oposició es van mostrar indignats que, en tot aquest temps, el govern no hagués avançat. El compromís de la trobada era de demanar pressupostos de la recol·locació de l'escultura i convocar, dins del present mandat —acaba al maig, amb les eleccions municipals— una segona reunió per analitzar-los.

 

Ja hi ha un primer pressupost referent a l'Alfa i Omega

Dos mesos més tard de la primera trobada, però, no s'ha produït la segona. Ara bé, en el ple ordinari del mes de març, la regidora del PP, Núria Gómez, va preguntar sobre l'estat de la qüestió. El regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino (PSC) va respondre la líder popular que, efectivament, des de l'equip de govern es treballa en la línia dels compromisos presos en la reunió del mes de gener.

 

Així, hores d'ara el govern municipal ja compta amb un pressupost concret que revela quant costaria refer l'escultura pròpiament, amb materials adequats i més resistents al deteriorament marí. «Ens l'ha fet la mateixa empresa que va construir l'Alfa i Omega original, de Vila-seca», va explicar Pino, que no va revelar la quantitat perquè «encara estem pendents de sumar-hi dos pressupsotos més per poder tenir el cost total: el del muntatge de l'escultura i el del manteniment anual».

 

La reunió es convocarà, doncs, quan el govern disposi de la suma dels tres pressupostos pel que fa referència a la reconstrucció, recol·locació i manteniment de l''Alfa i Omega'.

 

El govern de Torredembarra ja treballa en reparar el bloc

En paral·lel, l'alcalde Eduard Rovira (ERC) va revelar que, tal com està previst en el pressupost municipal 2019, des del govern es treballa en el que ha de ser el pas previ a la recuperació de l'Alfa i Omega: la reparació de l'encofrat, del bloc, pròpiament. Els números, aprovats just abans de Nadal, preveien una partida de 70.000 euros que, pels tres pressupostos demanats pel consistori, sembla que podrien quedar curts.

 

Actualment, els serveis tècnics de l'Ajuntament de Torredembarra treballen en la redacció dels plecs de condicions que han de regir el concurs d'aquesta obra, que sortirà en les properes setmanes i que amb tota probabilitat, doncs, partirà d'un pressupost més elevat del que inicialment es preveia des de l'equip de govern. Serà el primer pas per a la reclamada recuperació de l'Alfa i Omega.

 

També et pot interessar