Una imatge de la fira de Torredembarra 1713

Torredembarra commemorarà la batalla del 1713

Es faran conferències, actuacions musicals i visites guiades, amb reserva prèvia

Una nova edició de 'Torredembarra 1713' arriba al municipi del Baix Gaià el 14, 15 i 16 de maig. Unes jornades històriques, commemoratives i lúdiques vinculades a la batalla de Torredembarra del 16 de juliol de 1713, que s'organitza des de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament torrenc. Després d'una edició que no es va poder celebrar a causa de la pandèmia, enguany el programa se centrarà en activitats  de divulgació històrica amb una exposició, conferències, actuacions musicals i visites guiades. 

En conseqüència de les mesures per prevenir la Covid, l'aforament serà limitat i requerirà reserva prèvia. La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que cal ser prudents i per aquest motiu no es duran a terme activitats com el mercat d'època o les recreacions històriques de la batalla o del campament militar, però sí que se n’han programat d’altres que permeten celebrar la Festa de la Batalla  amb garanties de seguretat sanitària.
 

Programa d'actes 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Prèviament es farà una exposició de 'Personatges i batalles de la Guerra de Successió: 1705-1714 i recreació d’espais de campament militar amb tendes, mobiliari de campanya i banderes.' a la Sala Lluís d'Icart, entre el 10 i el 28 de maig. L'horari serà de dilluns a divendres, de 9 a 17 hores (entrada pel Pati del Castell), mentre el dissabte 15 de maig serà d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i diumenge 16 de maig d’11 a 13.30 h (entrada pel Pati del Castell). D'altra banda, el dissabte 22 de maig hi haurà un horari d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i diumenge 23 de maig d’11 a 13.30 h (entrada pel Camí de l’Era).

Divendres 14 de maig

  • A les 19 h, al Pati del Castell, conferència 'Pólvora, veles i galiots. La guerra de 1713-1714 a la costa catalana', a càrrec del Dr. Xavier Rubio. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.
  • A les 20 h, a l’Església de Sant Pere Apòstol, concert de cant i orgue 'Àries antigues d’amor i desamor', a càrrec de Natàlia Casasús, soprano i Jonatan Carbó (orgue). Entrades a: https://torredembarra.reservaplay.cat. Aforament limitat.

Dissabte 15 de maig

  • A les 12 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta. Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.
  • A les 17.30 h, al Pati del Castell, activitat musical 'La música del poble, durant el S.XVIII',  amb indumentària i música popular de l’època, a càrrec de Ramon Redorta. Activitat dirigida a tots els públics. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.
  • A les 18.30 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta.Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.
  • A les 19.30 h, al Pati del Castell, conferència 'Catalunya, conflicte dinàstic i Guerra de Successió. Per una visió catalana del conflicte dinàstic i conseqüentment de la Guerra de Successió', a càrrec del Sr. Jordi Miravet, president del Memorial 1714. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

Diumenge 16 de maig

  • A les 12 h, al Pati del Castell, activitat musical 'La música dels exèrcits durant la Guerra de Successió', amb un soldat reviurem les músiques dels exèrcits del segle XVIII, a càrrec de Ramon Redorta. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.
  • A les 13 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta. Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.