INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

La 'Petita' més musical: Altafulla arrenca les festes de Sant Antoni aquest dimecres

Els actes festius al municipi s'allargaran entre el 4 i el 14 de setembre
El correfoc dels Diables d'Altafulla, una cita fixa al programa de la 'Petita' | Diables d'Altafulla

 

Encara manquen poc més de dos mesos perquè Altafulla comenci a celebrar l'arribada de la Festa Major de Sant Martí —una de les festes majors més tardanes del calendari tarragoní, certament—, però el municipi començarà a obrir boca aquest dimecres, 4 de setembre, amb l'arribada i l'inici de la 'Festa Major Petita', la votiva del Quadre de Sant Antoni. Els actes s'allargaran fins al dia 14.

 

 

El programa de festes torna a apostar amb força per la tradició i la cultura popular però, com a novetat central d'enguany, afegeix enguany un accent musical sense precedents amb multitud de concerts i actuacions al voltant dels dies centrals de la festivitat. Sense anar més lluny, els actes s'encetaran la nit del 4 de setembre amb música en directe a la concorreguda plaça Martí Royo, organitzats pels mateixos bars i negocis de la plaça.

 

Música, castells, tobogans i tradició: surt al carrer el programa de la Festa Major Petita d'Altafulla 2019

Un concert dels artistes locals Maria Vidal Trio a la plaça de l'església la nit del 7 de setembre, un ball popular tot seguit a càrrec d'un grup de versions, el 'vermut Rumberu' dels Castellers o el concert de fi de temporada dels altafullencs del Grup Vintage a la geladeria La Perla (diumenge 8 de setembre) són altres dels punts musicals forts de Sant Antoni. Tampoc podia faltar el ball de Festa Major, amb l'orquestra Swing Latino, del 10 de setembre a la nit al parc del Comunidor.

 

Més enllà de la música, la diada castellera del 14 de setembre és l'altre epicentre del programa, amb la participació dels Castellers d'Altafulla, la Jove de Valls i els Minyons de Terrassa —on un nou sorteig permetrà a alguns afortunats tornar a gaudir de la diada des del balcó de l'Ajuntament—. El dia central de la votiva, la Diada Nacional de l'11 de setembre, girarà al voltant de la tradició i la cultura popular, com és habitual.

 

Una novetat infantil: tobogan d'aigua i inflables a les antigues Escoles Teresa Manero

A mesura que avança la configuració del programa de la 'Petita' 2019 d'Altafulla, però, sobta un acte sorpresa entre el carrer Mainada i les antigues escoles Teresa Manero. L'Ajuntament i ATECA han anunciat la instal·lació d'un gran tobogan d'aigua i d'un inflable aquàtic per a totes les edats la tarda de dissabte 7 de setembre, entre les 16.30 i les 19.30 hores.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Baix Gaià