Foment proposarà als veïns de Brises que evitin la rotonda passant pel mig de Torredembarra

El subdelegat del govern central, Joan Sabaté, ho ha exposat als alcaldes del Baix Gaià en una reunió aquest dijous
La rotonda té un tram tallat des del mes de juliol de 2018. | Àngel Ullate.

Foment proposarà als veïns de Brises del Mar una ruta alternativa per evitar el nus viari de la rotonda escapçada. La solució l’ha llençat el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, a la reunió que ha mantingut aquest dijous, 14 de novembre, al migdia, amb els alcaldes del Baix Gaià.

Proposa que els veïns de Brises del Mar passin pel camí de la gossera i pel mig de Torredembarra

La solució de Sabaté és que els veïns de Brises, en sortir a la T-214, es desviïn abans d'arribar a la primera rotonda cap a una pista que s'inicia a mà esquerra, passa per la Protectora d'Animals de Torredembarra, a tocar del terme municipal de la Pobla de Montornès, i els fa seguir per un camí que es dirigeix al nucli urbà de la Torre passant per sota de l'autopista AP-7 i pel costat de diverses finques rurals: el conegut, a la Torre, com a camí vell de la Pobla.

El trajecte acaba desembocant a l'extrem nord del barri de Sant Jordi de Torredembarra, molt a prop del pavelló dels Caus. Caldria, doncs, circular per la trama urbana de la localitat i baixar tota l'avinguda de Sant Jordi per anar a parar de nou a la T-214, a través de l'enllaç del costat de l'escola Antoni Roig. I aquí sí: anar a Altafulla, Tarragona o en sentit Barcelona. Per a fer ús del camí, per cert, s'acondicionaria amb algun eixamplament i la instal·lació de miralls. Amb tot, una autèntica gimcana que allarga molt més el maldecap dels veïns de Brises.

La solució «resol la preocupació per la seguretat viària dels veïns de Brises», segons Sabaté

La seva proposta es basa en «la preocupació dels veïns de Brises per la seguretat viària», a causa de la congestió de trànsit a la rotonda. No té en compte, però, l'altre gran motiu de les queixes: la pèrdua de temps que pateixen per haver de fer un recorregut extra. La solució exposada per Sabaté als alcaldes, doncs, és una ruta alternativa que, efectivament passa per un camí gens congestionat; però que, en canvi, encara allarga més el recorregut i l'enrevassa.

A l'inici de la trobada, el subdelegat del govern espanyol a les comarques de Tarragona ha exposat als alcaldes un informe que justifica els resultats positius d'haver escapçat la rotonda de Torredembarra l'11 de juliol de 2018. Ha reconegut, això sí, «haver resolt un problema però haver-ne generat un altre». Aquest divendres, Sabaté té convocada una reunió amb els veïns de Brises del Mar i la plataforma Reobrint Rotonda, on posarà sobre la taula aquesta opció alternativa.

Molinera proposa a Foment un projecte alternatiu

L'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ha qualificat d'«insuficient» la proposta que el subdelegat del govern espanyol ha posat aquest dijous sobre la taula. «Aquesta proposta no arregla absolutament res», ha dit Molinera a BaixGaiàDiari.cat, que ha expressat que, tot i que entén la preocupació de Foment a la rotonda, «ells mateixos reconeixen que, tot i que poden haver arreglat el problema de la congestió, n'han ocasionat un altre a Brises, que han aïllat totalment d'Altafulla».

En aquest sentit, l'alcalde altafullenc ha explicat que en els propers dies enviarà a Sabaté un projecte per acondicionar el Camí del Roquissar, que permeti l'accés directe des del camí de servei fins al nucli d'Altafulla, escurçant les molèsties per als veïns. «El subdelegat s'ha mostrat receptiu i veurem si es pot dur a terme», ha dit Molinera, en un projecte que té un cost d'una mica menys de mig milió d'euros.

"🔴ALERTA: Detenen un lladre 'in fraganti' en una casa de Roda de Berà" "🔴 ÚLTIMA HORA: Tallada l'AP-7 a TGN per un accident"