Els veïns de Brises protestaran dijous a l'Ajuntament de Torredembarra per la rotonda

Serà just abans de la sessió plenària de caràcter ordinari que se celebra a les sis de la tarda
Desenes de manifestants tallen el trànsit a la rotonda de Torredembarra | TarragonaDigital.com

 

Els veïns de la urbanització altafullenca de Brises del Mar segueixen amb la seva onada de protestes en contra del tall de la rotonda de Torredembarra, on convergeixen la carretera T-214, l’N-340 i els accessos i sortides de l’AP-7. Brises pertany a Altafulla, però la urbanització es troba molt lluny del nucli urbà: completament apartada, a cinc quilòmetres de distància cap a l’interior, a l’altra banda del pas de l’N-340, l’AP-7 i la carretera comarcal T-214. La connexió amb qualsevol servei, comerç o emergència es veu afectada pel tall de la rotonda de Torredembarra.

Per aquest motiu, els veïns de la urbanització van endegar el passat mes de maig talls setmanals del trànsit en aquest punt de la xarxa viària. Ja n'han fet gairebé una vintena, però ara volen ampliar les seves protestes. Aquest dijous, 19 de setembre, han convocat una concentració a les portes de l'Ajuntament de Torredembarra. Els veïns de Brises s'hi manifestaran just abans de la sessió de setembre del ple municipal, que està convocada per a les sis de la tarda.

Els veïns de Brises, descontents amb Eduard Rovira

Els veïns reclamen als alcaldes de la zona més pressió a la subdelegació del govern espanyol i al Ministeri de Foment per eliminar les barreres de la rotonda, i és per aquest motiu que han convocat una protesta a les portes del consistori torrenc. En recents manifestacions, els veïns de Brises han acusat l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC) de no actuar per intentar reobrir la rotonda perquè l'Ajuntament torrenc està pendent d'una subvenció per transformar urbanísticament un tram de l'antiga N-340.

L'alcalde Rovira ho ha negat recurrentment, al·legant que la consignació d'aquests diners està signada des de 2004. Sigui com sigui, però, els veïns de Brises del Mar seran dijous a les portes de l'Ajuntament —tot i que cal recordar que Brises del Mar pertany a Altafulla— just a l'inici del ple municipal. A més, ja han previst nous talls de la rotonda: seran de cinc a sis de la tarda els diumenges 22 i 29 de setembre i 6 d'octubre.

"🚧 RODA DE BERÀ: Reformen un dels passos soterrats de l'N-340" "🎊AGENDA: Torredembarra celebra el 10è aniversari de la Fira d'Indians!"