El PSC proposa a l'Ajuntament de Torredembarra crear una regidoria de benestar animal

Els socialistes també demanen declarar la vila «municipi 'petfriendly'»
La regidora del PSC Angie Muñoz defensarà la moció aquest dijous a la sessió plenària. | Rodrigo Sicilia

 

Aquest dijous, 21 de novembre, se celebrarà el ple ordinari mensual de l'Ajuntament de Torredembarra, que s'ha convocat aquest dilluns. Un dels punts de l'ordre del dia serà el debat d'una moció presentada pel PSC de la localitat en què els socialistes demanen que es creï una regidoria de Benestar Animal al consistori.

 

En el text, el PSC demana que el nou departament actuï bàsicament en quatre eixos —benestar, protecció, defensa i tinença responsable— i que la seva creació ja es reflecteixi amb una dotació econòmica als pressupostos de 2020. També demanen crear una comissió de Protecció dels Drets dels Animals per crear una ordenança reguladora de la seva convivència a la vila. La moció també exigeix condemnar i sancionar actes de maltractament o abandonament i nomenar Torredembarra «municipi 'petfriendly».

 

Un àmbit que mereix una regidoria pròpia, segons el PSC

La regidora del PSC a l'Ajuntament de Torredembarra, Angie Muñoz, que serà l'encarregada de defensar el text dijous al vespre, ha explicat a BaixGaiàDiari.cat que «en el nostre programa portàvem mesures animalistes ja que cada cop més gent està sensibilitzada sobre aquesta qüestió». «Creiem que és un àmbit d'actuació prou gran com perquè tingui una regidoria pròpia», ha afirmat Muñoz. El municipi veí d'Altafulla, per exemple, ja compta amb aquesta regidoria —precisament, la seva titular és l'única regidora socialista en aquest municipi, Inma Morales. 

 

Angie Muñoz ha detallat que «es podria començar per la gestió de l'àmbit dels animals de companyia, i amb el temps tractar altres qüestions, com per exemple els animals domèstics o la fauna urbana». «Cal que aconseguim una major tolerància davant de la presència d'animals a la via pública, però també cal reduir la generació de molèsties causades per conductes incíviques d'alguns propietaris», exposen els socialistes.

 

Una ordenança reguladora, protocols i campanyes

Muñoz ha defensat, amb la creació de la regidoria, que es treballi per una ordenança reguladora i ha insistit en la importància de «crear protocols de recollida d'animals abandonats, perduts o morts, ja que aquests darrers es tracten actualment com si fossin un residu de rebuig». Alhora, ha defensat que «cal fer campanyes de formació de personal i de sensibilització a la ciutadania, per temes com ara el xip o l'esterilització».

 

Sobre la creació d'una platja per gossos, recentment proposada per una iniciativa ciutadana, Muñoz ha dit que «és un tema que es pot estudiar» a través d'aquesta nova regidoria. Amb tot, dijous es debatrà el text i caldrà veure si s'acaba aprovant, tot i que cal recordar que el contingut de les mocions no és vinculant.