INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Un grup de famílies de Roda de Berà reclama «jornada contínua» a les escoles

Volen compactar l'horari lectiu per facilitar la conciliació
Una imatge de les famílies que es van reunir aquest dijous a Roda de Berà. | Cedida

 

Un grup de famílies de Roda de Berà es va manifestar aquest dijous, 24 d'octubre, a la tarda, per reclamar que l'escola de la localitat faci jornada contínua. En total, més d'una trentena de persones, canalla inclosa, es va congregar a la plaça de l'Ajuntament, al carrer de Joan Carles I, per reclamar que es compacti l'horari lectiu i, per tant, que es conciliï millor l'horari de les famílies amb el d'entrada i sortida dels nens de l'escola.

 

Volen compactar l'horari lectiu

Actualment, l'horari a les dues escoles de la vila —Salvador Espriu i el Cucurull— és de matí i de tarda, amb una pausa al migdia per dinar en què l'alumnat va a casa o es queda als menjadors del centre. La proposta de les persones que es van manifestar aquest dijous passa per compactar les hores lectives per «millorar la conciliació» i «concentrar l'activitat acadèmica en les hores de més receptivitat dels nens».

 

A més, defensen que el nou horari permetria flexibilitat pel que fa a l'hora de recollir la canalla: no afectaria aquells pares que vulguessin seguir recollint-los, com fins ara, a dos quarts de cinc de la tarda. Compactarien les classes de nou del matí a dues del migdia, amb descansos, i des de llavors s'oferiria, fins a dos quarts de cinc, el servei de menjador. Així, els nens podrien anar a casa a les dues, a dos quarts de cinc i, fins i tot, en una sortida intermitja després de dinar, cap a dos quarts de quatre.

 

Difusió a les xarxes

El grup manifestant ha difós a través de les xarxes socials les seves protestes i s'espera que en les properes setmanes segueixin manifestant-se en defensa de l'horari continu i de compactar la jornada lectiva.

Més notícies de la categoria Baix Gaià