Roda de Ber脿 recull vora 200 propostes per als pressupostos participatius de 2020

Al desembre s'obrir脿 el per铆ode de votaci贸
Una de les butlletes per a fer propostes als pressupostos participatius de Roda de Ber脿. | TarragonaDigital.com

L'Ajuntament de Roda de Ber脿 ha recollit un total de 198 propostes per als pressupostos participatius del proper exercici 2020. El passat diumenge, 13 d鈥檕ctubre, va finalitzar el termini per presentar les propostes d'aquesta edici贸, a la qual el consistori preveu destinar una partida de 128.000 euros.

En comparaci贸 amb l鈥檈dici贸 passada, en aquesta edici贸 ha crescut considerablement la participaci贸 dels rodencs, recollint un total de 198 propostes aportades per part de 107 persones, mentre que en l鈥檈dici贸 1 se鈥檔 van recollir 115. L鈥檃lcalde de Roda de Ber脿, Pere Virgili, ha valorat molt positivament l鈥檌ncrement de participaci贸, 芦ja que l鈥檕bjectiu 茅s que els ve茂ns decideixin de manera transparent i col路laborativa en qu猫 s鈥檌nverteix una part dels pressupostos municipals禄.

Al desembre, el per铆ode de votacions

En aquesta fase del proc茅s dels pressupostos participatius, qualsevol persona podia fer dues propostes que fossin 芦concretes, clares i concises禄. La majoria de persones van optar per fer-ho telem脿ticament, a trav茅s de la p脿gina web creada expressament per a aquesta finalitat, recollint un total de 124 propostes. La resta va optar per presentar-les en format paper.

A partir d鈥檃ra, la seg眉ent fase consistir脿 en estudiar totes les propostes rebudes i comprovar si compleixen les bases establertes. Un cop s鈥檋agi fet la tria de totes les propostes v脿lides, es convocaran reunions amb la ciutadania per tal de debatre amb l鈥檕bjectiu d鈥檈stablir quines s贸n les priorit脿ries. A partir d鈥檃qu铆, els t猫cnics validaran les propostes prioritzades i calcularan el cost aproximat de cadascuna d鈥檈lles.

Al mes de desembre s鈥檕brir脿 el proc茅s de votaci贸 鈥 tamb茅 'online' i en format paper鈥 on podran votar les persones majors de 16 anys i empadronades a Roda de Ber脿. S鈥檋auran de votar tres propostes: dues de barris diferents i una que sigui d鈥檌nter猫s general pel municipi. Al mes de gener es faran p煤bliques les propostes guanyadores, les quals s鈥檈xecutaran amb el pressupost de 2020, un cop s鈥檋agi aprovat pel ple.

"馃敶馃摴 V脥DEO: T茅 un accident a causa d'una foguera a l'AP-7 a Torredembarra" "馃敶 EL CATLLAR: El PSC no va al ple contra la sent猫ncia i acusa el govern de 芦prepotent禄"