NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Una de les butlletes per a fer propostes als pressupostos participatius de Roda de Berà.

Roda de Berà recull vora 200 propostes per als pressupostos participatius de 2020

Al desembre s'obrirà el període de votació
pressupostos participatius de Roda de Berà
Una de les butlletes per a fer propostes als pressupostos participatius de Roda de Berà. | TarragonaDigital.com

L'Ajuntament de Roda de Berà ha recollit un total de 198 propostes per als pressupostos participatius del proper exercici 2020. El passat diumenge, 13 d’octubre, va finalitzar el termini per presentar les propostes d'aquesta edició, a la qual el consistori preveu destinar una partida de 128.000 euros.

En comparació amb l’edició passada, en aquesta edició ha crescut considerablement la participació dels rodencs, recollint un total de 198 propostes aportades per part de 107 persones, mentre que en l’edició 1 se’n van recollir 115. L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha valorat molt positivament l’increment de participació, «ja que l’objectiu és que els veïns decideixin de manera transparent i col·laborativa en què s’inverteix una part dels pressupostos municipals».

Al desembre, el període de votacions

En aquesta fase del procés dels pressupostos participatius, qualsevol persona podia fer dues propostes que fossin «concretes, clares i concises». La majoria de persones van optar per fer-ho telemàticament, a través de la pàgina web creada expressament per a aquesta finalitat, recollint un total de 124 propostes. La resta va optar per presentar-les en format paper.

A partir d’ara, la següent fase consistirà en estudiar totes les propostes rebudes i comprovar si compleixen les bases establertes. Un cop s’hagi fet la tria de totes les propostes vàlides, es convocaran reunions amb la ciutadania per tal de debatre amb l’objectiu d’establir quines són les prioritàries. A partir d’aquí, els tècnics validaran les propostes prioritzades i calcularan el cost aproximat de cadascuna d’elles.

Al mes de desembre s’obrirà el procés de votació — també 'online' i en format paper— on podran votar les persones majors de 16 anys i empadronades a Roda de Berà. S’hauran de votar tres propostes: dues de barris diferents i una que sigui d’interès general pel municipi. Al mes de gener es faran públiques les propostes guanyadores, les quals s’executaran amb el pressupost de 2020, un cop s’hagi aprovat pel ple.


Comentaris

envia el comentari