Torredembarra reforçarà la policia amb seguretat privada davant l'allau de baixes

És una de les conclusions de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest divendres
Un agent de la Policia Local de Torredembarra, en una imatge d'arxiu. | BaixGaiàDiari.cat

 

L’Ajuntament de Torredembarra ha celebrat aquest divendres, 13 de setembre, una sessió extraordinària de la Junta Local de Seguretat davant l'allau de baixes que l'afecta des de fa uns dies. El cos ha vist minvar els seus efectius fruit de la coincidència en el temps de jubilacions ordinàries, jubilacions anticipades, agents que han marxat a altres cossos policials, la impossibilitat de mantenir els interins més enllà de sis mesos d’acord amb una nova sentència del Tribunal Suprem i les dinou baixes mèdiques que s’han produït recentment, sumades a tres més de llarga durada.

Reforçaran la policia local amb agents de seguretat privada

Després d'analitzar al detall aquesta situació en la sessió d'aquest divendres, l'alcalde de la Torre, Eduard Rovira —que manté directament les competències en Governació— ha explicat que s'han posat sobre la taula diverses mesures per pal·liar els efectes de l'allau de baixes. Així, en la reunió s'ha parlat de complementar la tasca de la Policia Local i Mossos d’Esquadra amb seguretat privada, que els Mossos d’Esquadra demanin menys col·laboració de la Policia Local en l’exercici de les seves competències i la conclusió dels nous processos selectius per a agents de policia.

La Junta Local de Seguretat, reunida en sessió extraordinària aquest divendres, 13 de setembre. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

En aquest sentit, l’alcalde ha exposat que «en altres poblacions s’ha reforçat, amb bons resultats, la tasca de la Policia Local amb la contractació de seguretat privada, complementària i subordinada a l’autoritat policial». De fet, els assistents a la Junta entenen de manera unànime que «qualsevol estructura policial ha de ser flexible i poder-se adaptar a les circumstàncies de cada moment».

Amb la presència dels principals cossos de seguretat i el delegat del Govern, Òscar Peris

A la Junta Local de Seguretat hi ha assistit l’alcalde, Eduard Rovira; el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris; el subdelegat del Govern, Joan Sabaté; el director territorial d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Protecció Civil de Torredembarra. Pel que fa a la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra, l'alcalde Rovira ha avançat que el procés continua endavant i que es preveu poder comptar amb aquest equipament l’any 2021.

"🎺🎵 Demà, festival de música gratis a Salomó" "Roda de Berà posa en marxa una nova edició dels pressupostos participatius"