GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ja es coneix el repartiment de regidories a la Pobla de Montornès

El ple de cartipàs se celebrarà aquest dijous, 27 de juny
El fins ara alcalde, Josep Maria Santamaria (esquerra), entrega la vara al nou batlle, el republicà Francesc Larios (dreta). | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de la Pobla de Montornès es posa en marxa després del període de campanya electoral i de l'impàs fins a l'entrada del nou govern. Aquest dijous, dia 27 de juny, se celebrarà a partir de les vuit del vespre el ple de cartipàs, que servirà per referendar el funcionament del proper mandat, dels plens i les comissions, així com el repartiment de tinences d'alcaldia i competències i les retribucions dels edils.

 

ERC té per primera vegada l'alcaldia en aquesta vila del Baix Gaià, amb Francesc Larios i gràcies a un pacte amb Centrats, la formació encapçalada per l'exalcalde (en dues etapes, 2007-2008 i 2011-2019) Josep Maria Santamaria, que ara és tercer tinent amb competències en Salut i Residus. L'acord situa Gemma Barceló i Vanesa Blanco com a primera i segona tinents d'alcalde, respectivament.

 

El cartipàs municipal de l'Ajuntament de la Pobla de Montornès 2019-2023

Així doncs, aquesta és la composició final del cartipàs municipal de l'Ajuntament de la Pobla de Montornès, fruit del pacte de govern establert entre la formació guanyadora, ERC, i Centrats, encapçalada pel fins ara alcalde Josep Maria Santamaria:

  • Francesc Larios Mercadé (ERC): Alcaldia. Hisenda i rendes, règim intern, secretaria i padró; personal, seguretat ciutadana, protecció civil i relacions insitucionals.
  • Gemma Barceló Solé (ERC): Primera tinenta d'alcalde. Educació, cultura, infància i família, joventut i lleure, benestar animal, noves tecnologies, informàtica, transparència, participació ciutadana i comunicació.
  • Vanesa Blanco Inchaurraga (ERC): Segona tinenta d'alcalde. Esports, gestió instal·lacions esportives i activitats esportives, serveis socials, polítiques d'igualat de gènere i LGTBI, associacionisme, promoció econòmica, turisme i activitats, polítiques actives d'ocupació, comerç, fires i mercat ambulant, turisme i llicències d'activitats
  • Josep Maria Santamaria Puig (Centrats): Tercer tinent d'alcalde. Salut i recollida de residus sòlids urbans
  • Òscar Ciurana i Chortó (ERC): Urbanisme, obres públiques, habitatge, medi ambient i sostenibilitat, camins i entorns rurals, agricultura, enllumentat públic, via pública, mobilitat i transport i factura.
  • Ivan Garcia Pérez (Centrats): Serveis municipals, urbans i ambientals, manteniment de parcs i jardins, manteniment i gestió d'edificis municipals, manteniment instal·lacions esportives, neteja pública, xarxa de clavergueram i xarxa d'abastament d'aigua.

 

A l'oposició quedaran els tres regidors d'AM-PM, Damià Bas, Daniel Escudero i Sandra Tarrascó; i els dos únics edils de Podem, Pedro Maestre, i el PP, Félix Lillo.