Josep Maria Santamaria i Francesc Larios.

Ja es coneix el repartiment de regidories a la Pobla de Montornès

El ple de cartipàs se celebrarà aquest dijous, 27 de juny

L'Ajuntament de la Pobla de Montornès es posa en marxa després del període de campanya electoral i de l'impàs fins a l'entrada del nou govern. Aquest dijous, dia 27 de juny, se celebrarà a partir de les vuit del vespre el ple de cartipàs, que servirà per referendar el funcionament del proper mandat, dels plens i les comissions, així com el repartiment de tinences d'alcaldia i competències i les retribucions dels edils.

ERC té per primera vegada l'alcaldia en aquesta vila del Baix Gaià, amb Francesc Larios i gràcies a un pacte amb Centrats, la formació encapçalada per l'exalcalde (en dues etapes, 2007-2008 i 2011-2019) Josep Maria Santamaria, que ara és tercer tinent amb competències en Salut i Residus. L'acord situa Gemma Barceló i Vanesa Blanco com a primera i segona tinents d'alcalde, respectivament.

El cartipàs municipal de l'Ajuntament de la Pobla de Montornès 2019-2023

Així doncs, aquesta és la composició final del cartipàs municipal de l'Ajuntament de la Pobla de Montornès, fruit del pacte de govern establert entre la formació guanyadora, ERC, i Centrats, encapçalada pel fins ara alcalde Josep Maria Santamaria:

  • Francesc Larios Mercadé (ERC): Alcaldia. Hisenda i rendes, règim intern, secretaria i padró; personal, seguretat ciutadana, protecció civil i relacions insitucionals.
  • Gemma Barceló Solé (ERC): Primera tinenta d'alcalde. Educació, cultura, infància i família, joventut i lleure, benestar animal, noves tecnologies, informàtica, transparència, participació ciutadana i comunicació.
  • Vanesa Blanco Inchaurraga (ERC): Segona tinenta d'alcalde. Esports, gestió instal·lacions esportives i activitats esportives, serveis socials, polítiques d'igualat de gènere i LGTBI, associacionisme, promoció econòmica, turisme i activitats, polítiques actives d'ocupació, comerç, fires i mercat ambulant, turisme i llicències d'activitats
  • Josep Maria Santamaria Puig (Centrats): Tercer tinent d'alcalde. Salut i recollida de residus sòlids urbans
  • Òscar Ciurana i Chortó (ERC): Urbanisme, obres públiques, habitatge, medi ambient i sostenibilitat, camins i entorns rurals, agricultura, enllumentat públic, via pública, mobilitat i transport i factura.
  • Ivan Garcia Pérez (Centrats): Serveis municipals, urbans i ambientals, manteniment de parcs i jardins, manteniment i gestió d'edificis municipals, manteniment instal·lacions esportives, neteja pública, xarxa de clavergueram i xarxa d'abastament d'aigua.

A l'oposició quedaran els tres regidors d'AM-PM, Damià Bas, Daniel Escudero i Sandra Tarrascó; i els dos únics edils de Podem, Pedro Maestre, i el PP, Félix Lillo.