La reobertura de l'Escola d'Adults d'Altafulla, en 'stand by' a l'espera d'Inspecci贸 de Treball

S'investiga un possible cas de falsos aut貌noms
L'Ajuntament d'Altafulla resta a l'espera de la resoluci贸 d'Inspecci贸 de Treball. | 脌ngel Ullate

 

L'Escola d'Adults d'Altafulla no reobrir脿 amb l'arrencada del nou curs i haur脿 d'esperar a la resoluci贸 de la investigaci贸 que Inspecci贸 de Treball est脿 duent a terme des del maig passat, per un possible cas de contractacions irregulars a la plantilla. Segons es va denunciar al maig, es podria haver donat un cas de contractaci贸 de falsos aut貌noms i s'espera que Inspecci贸 de Treball culmini aquest octubre la seva investigaci贸.

 

La den煤ncia, feta pel COS el maig passat

La den煤ncia prov茅 del sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS), que acusava el consistori altafullenc 鈥攍lavors governat per F猫lix Alonso fruit d'un pacte entre Alternativa Altafulla i el PDECat鈥 de 芦frau a la seguretat social禄 i de 芦vulnerar els drets禄 dels treballadors en contractar-los en r猫gim d'aut貌noms tot i 芦formar part integral de la plantilla i del projecte d鈥檈scola amb continu茂tat d鈥檃nys禄

 

Amb aquest r猫gim de contractaci贸, els treballadors no tenen conveni, dret a atur, vacances o antiguitat, entre molts altres drets que tindrien com a assalariats i que no tenen com a aut貌noms. En el seu moment, l'Ajuntament d'Altafulla va fer entrega a Inspecci贸 de Treball de tota la documentaci贸 demanada.

 

El nou govern no reobrir脿 el centre fins que Inspecci贸 de Treball no resolgui

En un comunicat fet p煤blic aquest dimarts, 24 de setembre, el nou govern d'Altafulla 鈥攄e l'EINA, el PSC i Ara Altafulla鈥攈a anunciat que s'esperar脿 a engegar l鈥檃ctivitat de l鈥橢scola d鈥橝dults 芦una vegada es regularitzi la situaci贸 contractual del professorat禄. 芦Aquesta regularitzaci贸 passa per la licitaci贸 del servei un cop tinguem la resoluci贸 per tal de no inc贸rrer en cap irregularitat en un futur sobre el sistema de contractaci贸禄, han explicat des del govern municipal.

 

Aix貌 subjuga l'arrencada a la decisi贸 d'Inspecci贸 de Treball, que podria arribar a l'octubre; i a l'assessorament que el consistori ja ha demanat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i a la Direcci贸 Provincial del Servei P煤blic de Treball de l鈥橢stat a Tarragona. Amb tot, els tr脿mits podrien comen莽ar a principis de l鈥檃ny 2020, tot i que el govern ja treballa en els plecs de cl脿usules que han de regir el concurs d'aquest servei per tenir-lo enllestit un cop es decideixi el cam铆 a seguir.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris