El mandat 2007-2011 va ser molt convuls a Altafulla, amb onze regidors repartits en vuit partits.

La reobertura de l'Escola d'Adults d'Altafulla, en 'stand by' a l'espera d'Inspecció de Treball

S'investiga un possible cas de falsos autònoms

L'Escola d'Adults d'Altafulla no reobrirà amb l'arrencada del nou curs i haurà d'esperar a la resolució de la investigació que Inspecció de Treball està duent a terme des del maig passat, per un possible cas de contractacions irregulars a la plantilla. Segons es va denunciar al maig, es podria haver donat un cas de contractació de falsos autònoms i s'espera que Inspecció de Treball culmini aquest octubre la seva investigació.

La denúncia, feta pel COS el maig passat

La denúncia prové del sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS), que acusava el consistori altafullenc —llavors governat per Fèlix Alonso fruit d'un pacte entre Alternativa Altafulla i el PDECat— de «frau a la seguretat social» i de «vulnerar els drets» dels treballadors en contractar-los en règim d'autònoms tot i «formar part integral de la plantilla i del projecte d’escola amb continuïtat d’anys»

Amb aquest règim de contractació, els treballadors no tenen conveni, dret a atur, vacances o antiguitat, entre molts altres drets que tindrien com a assalariats i que no tenen com a autònoms. En el seu moment, l'Ajuntament d'Altafulla va fer entrega a Inspecció de Treball de tota la documentació demanada.

El nou govern no reobrirà el centre fins que Inspecció de Treball no resolgui

En un comunicat fet públic aquest dimarts, 24 de setembre, el nou govern d'Altafulla —de l'EINA, el PSC i Ara Altafulla—ha anunciat que s'esperarà a engegar l’activitat de l’Escola d’Adults «una vegada es regularitzi la situació contractual del professorat». «Aquesta regularització passa per la licitació del servei un cop tinguem la resolució per tal de no incórrer en cap irregularitat en un futur sobre el sistema de contractació», han explicat des del govern municipal.

Això subjuga l'arrencada a la decisió d'Inspecció de Treball, que podria arribar a l'octubre; i a l'assessorament que el consistori ja ha demanat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i a la Direcció Provincial del Servei Públic de Treball de l’Estat a Tarragona. Amb tot, els tràmits podrien començar a principis de l’any 2020, tot i que el govern ja treballa en els plecs de clàusules que han de regir el concurs d'aquest servei per tenir-lo enllestit un cop es decideixi el camí a seguir.


Comentaris