Requisen disset productes irregulars de diverses botigues de Torredembarra

La Policia Local de la Torre ha endegat una campanya aquesta setmana, coincidint amb l'auge comercial nadalenc
Un agent de la Policia Local de Torredembarra, durant el desenvolupament d'aquesta campanya coincidint amb l'arribada del Nadal. | Cedida

 

La Policia Local de Torredembarra ha detectat en una campanya realitzada aquesta setmana fins a disset productes que es trobaven a la venda en diversos establiments comercials del municipi que incomplien alguns dels requisits que s'exigeixen legalment.

 

El cos policial torrenc desenvolupa periòdicament aquesta mena d'inspeccions i aquesta setmana, coincidint amb la campanya comercial de Nadal, s'ha dut a terme una nova tongada d'aquesta mena de revisions; concretament aquest dimecres i dijous, 19 i 20 de desembre. Després de detectar aquests disset productes, els agents es van encarregar de retirar el gènere corresponent i d'obrir els conseqüents expedients als comerços que els venien.

 

Una campanya de la Policia Local de Torredembarra de la mà de l'Agència Catalana de Consum

Arran de la campanya nadalenca, doncs, la Policia va dur a terme aquesta actuació administrativa en prevenció i seguretat del material de venda al públic, de manera conjunta i coordinada amb l'Agència Catalana de Consum. Aquesta mena d'operatius són «sorpresa» i es fan a establiments multipreu del municipi per comprovar la seguretat d'alguns productes i, especialment, de les joguines i articles nadalencs.

  

detecció i de la retirada dels disset productes, amb les corresponents disset infraccions administratives a banda de procedir a la immobilització del gènere, també es va realitzar l’obertura dels corresponents expedients sancionadors

 

Totes les infraccions detectades en aquest operatiu en diversos comerços de Torredembarra

Les infraccions detectades van ser la manca d'informació que acompanya el producte, manca d'etiquetatge, manca d'avisos i instruccions d'ús i eliminació, manca d'instruccions de muntatge, manca de característiques del producte, entre aquestes la seva composició i envàs, o bé possibilitat que els consumidors i usuaris pateixin un dany per a la seva seguretat derivat de la utilització.

 

A més, també es va detectar una manca de les autoritzacions o altres controls administratius preventius, amb productes posats al mercat sense la corresponent declaració CE de conformitat i la manca de les dades mínimes que permetin identificar al productor.

"AVUI: 28 de desembre, el dia que la canalla «fa barrera» a la Torre" "DEMÀ DISSABTE: Fira de Nadal a Torredembarra"