La Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra ha resolt el 64% dels casos d'enguany

La vila clou aquest dimecres les jornades de mediació policial
La Policia Local de Torredembarra compta amb una unitat especialitzada en casos de mediació. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Torredembarra tanca aquest dimecres, 30 d'octubre, una nova edició de les Jornades de Mediació Policial, que s'estan duent a terme a la Sala del Mar de la localitat. Aprofitant l'avinentesa, la Policia Local torrenca ha fet públiques les dades de la seva Unitat de Mediació Policial: segons el cos, ha estat capaç de resoldre un 64% de les demandes d’intervenció que s’han produït aquest 2019 ja han resoltes.

Segons la policia torrenca, la xifra de casos resolts podria créixer quan s’acabin de resoldre els expedients oberts. En dades absolutes, aquest any 2019 ja s'han rebut un total de 34 demandes d’intervenció. D'aquestes, se n’han resolt 22, n'hi ha 7 que estan pendents i 5 peticions no s’han pogut tramitar com a mediació per diferents motius.

La Unitat de Mediació Policial de Torredembarra, 'in crescendo'

Cal tenir present que des de la creació de la Unitat de Mediació de la Policia Local de Torredembarra l’any 2016 el nombre d’accions de mediació ha anat augmentant: 11 el 2016, 23 el 2017, 27 el 2018 i 34, fins al moment, aquest 2019.

Els tipus de conflictes més habituals que es busca resoldre a través de la mediació policial són: problemes entre veïns relacionats amb les mitjaneres entre habitatges, problemes entre veïns i establiments de restauració per molèsties i problemes de convivència entre veïns —sorolls, música, gossos, etc. Pel que fa a l’origen de les sol·licituds de mediació, aquest 2019 una ha estat sol·licitada per part d’un jutjat del Vendrell i la resta per particulars. 

Punt final a les jornades de mediació policial a Torredembarra

Les dades es coneixen en el marc de les jornades de mediació policial que s'estan celebrant a Torredembarra i que es tanquen aquest dimecres. La cita ha reunit experts i membres de policies locals d'arreu de l'Estat.

"🏠 Li caduca el lloguer de protecció oficial i es nega a abandonar el pis a Roda de Berà" "🍽 LA TORRE: Ja hi ha dates i preus per a les jornades dels Ranxets 2019!"