Els alcaldes del Baix Gaià es reuneixen amb el subdelegat del govern espanyol per la rotonda

La cita s'ha convocat per aquest divendres, 12 de juliol
La rotonda té un tram tallat des de l'11 de juliol de 2018. | Àngel Ullate.

 

Aquest dijous, 11 de juliol, es compleix exactament un any que la rotonda de la T-214 entre els termes de Torredembarra i Altafulla es troba escapçada. Era la 'solució' de Foment a les retencions que s'hi formaven els dies de més trànsit, però ha estat una mesura que ha aixecat una forta onada de protestes entre els veïns del Baix Gaià, que usen cada dia aquesta via i que, per completar el gir de la rotonda, han de desviar-se per un itinerari extra de més de dos quilòmetres.

Després de diverses protestes endegades a principis del passat mes de juny —i que seguiran tot el juliol, sense anar més lluny, aquest divendres 12 de juliol a la tarda— Foment va respondre de forma contundent, tal com va explicar aquest mitjà: el govern central no té «cap actuació prevista» per modificar la situació.

Reunió amb els alcaldes del Baix Gaià aquest divendres

Amb tot, però, la batalla per trobar una solució que acontenti els veïns del Baix Gaià continua, i aquest divendres, dia 12 de juliol, els alcaldes de les poblacions de la zona es reuniran amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona. A la cita, Joan Sabaté, el subdelegat del govern central, rebrà els alcaldes de Torredembarra, Eduard Rovira; Roda de Berà, Pere Virgili; Altafulla, Jordi Molinera; Creixell, Jordi Llopart; el Catllar, Joan Morlà; la Nou de Gaià, Josepa Figueras; Vespella de Gaià, Daniel Cid; la Riera de Gaià, Jaume Casas; i Salomó, Antoni Virgili.

Tots ells seran a la trobada, convocada per a dos quarts de dotze del migdia a la seu de la subdelegació del govern estatal a Tarragona. Caldrà veure com avancen les converses per si, finalment, es pot trobar una solució que posi fi al malestar que es viu a la zona a causa de la situació viària que es dona a la rotonda des de fa, exactament, un any.

"‼ Un home, a punt d'ofegar-se en una platja de Roda de Berà" "🔥ÚLTIMA HORA: Incendi en una casa de 2 plantes a Altafulla"