Reobrint Rotonda es reunirà amb el subdelegat del govern central el 15 de novembre

Ja es van trobar a finals de setembre i Sabaté es va comprometre a fer-los una proposta
Desenes de manifestants tallant el trànsit a la rotonda de Torredembarra. | TarragonaDigital

 

Ja hi ha data per a la segona reunió dels manifestants de la Plataforma Reobrint Rotonda amb el subdelegat en funcions del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. Serà el proper divendres, dia 15 de novembre, a les onze del matí. Aquesta és la segona trobada que mantenen ambdues parts després que ja es reunissin el passat 27 de setembre. En aquella primera cita, Sabaté es va comprometre a fer-los una proposta en la segona trobada, que és la que ara ja té data.

 

La proposta alternativa, a l'espera que el govern deixi d'estar en funcions

En paral·lel, la subdelegació del govern espanyol i els alcaldes del Baix Gaià havien de mantenir una segona trobada abans de principis d'octubre, però el cert és que, a 6 de novembre, encara no s'ha produït. Sabaté ja es va trobar amb els batlles de la zona el 12 de juliol passat, quan es va posar sobre la taula una mesura de descongestió: permetre l'accés gratuït a l'autopista dels camions des de Tarragona o Vila-seca per evitar que circulin per la rotonda escapçada.

 

Tot i que des del govern central es van comprometre a estudiar-ho, el cert és que Sabaté sempre ha vinculat la possible aplicació d'aquesta mesura al fet que el govern deixi d'estar en funcions, una circumstància en què es troba des de ja fa gairebé nou mesos.

 

El 15 de novembre, trobada amb Reobrint Rotonda

En qualsevol cas, el cert és que Joan Sabaté va comprometre's amb la Plataforma Reobrint Rotonda de plantejar-los una solució en la segona reunió, que finalment serà divendres de la propera setmana. El subdelegat del govern espanyol ha mantingut aquest octubre una reunió amb el responsable de Carreteres per estudiar aquesta qüestió i caldrà veure quina resposta dona als veïns.

 

Per la seva banda, la Plataforma Reobrint Rotonda manté els talls de trànsit setmanals que està fent des de finals del mes de maig passat. Seran de cinc a sis de la tarda els diumenges 10, 17 i 24 de novembre, i l'1 de desembre.