Roda de Berà pressiona Generalitat i govern espanyol perquè compleixin les inversions pendents

Amb l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, Roda de Berà vol construir un nou institut i millorar els accessos a l'Arc de Berà
El consistori vol millorar l'accés a l'Arc de Berà | TarragonaDiari.cat
 

La Generalitat de Catalunya ha previst, en el seu projecte de pressupostos per al 2020, una inversió de 88.628,79 euros per al municipi de Roda de Berà, que formen part dels 48,9 que el govern pretén destinar al Camp de Tarragona. 

Aquesta inversió, tal com ha detallat l'Ajuntament de Roda de Berà, es destinarà a la nova construcció de l'Institut de Roda de Berà. Aquest projecte, que ha estat encarregat a Infraestructures de la Generalitat, actualment es troba en fase de redacció. Tot i això i com ja se sap, els pressupostos encara no han estat aprovats pel Parlament de Catalunya, i l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, pressiona a l'administració central perquè compleixi amb els comptes. «Nosaltres com Ajuntament continuem perseguint les administracions superiors per aconseguir que compleixin amb les seves promeses, i incloguin als pressupostos aquells projectes que estan pendents des de fa anys».

El projecte de pressupostos també preveu, per als exercicis del 2021 i 2022 una inversió de 3.650.450,46 i 1.760.920,75 euros, respectivament, per a la construcció i posada en marxa de l'institut.

Millores en els accessos a la platja i a l'Arc de Berà

Durant el mes de febrer de l'any 2018, es va presentar un ampli projecte urbanístic que incloïa tres actuacions diferents de la carretera N-340. La setmana passada, l'alcalde Pere Virgili, acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Manel González, es va reunir amb Alberto Hernández, cap de la Unitat de Carreteres de Tarragona del Ministeri de Foment; per conèixer en quin estat es trobava aquest projecte.

Precisament, el projecte es troba també pendent de l'aprovació dels pressupostos generals del Govern de Pedro Sánchez, i tant Virgili com Hernández han posicionat la seva prioritat davant altres actuacions a la demarcació.

Al Municipi de Roda de Berà, les actuacions consistirien en un canvi en la circulació a l'entorn proper a l'Arc de Berà, per possibilitar i millorar l'accés per visitar el monument. L’actual circulació, amb dos carrils, un a banda i banda del monument, canviaria i passarien a ser dos carrils paral·lels, per deixar lliure el carril que circula en direcció Barcelona i poder reconvertir l’espai en una àrea de descans.

La segona actuació consistirà en la construcció de la passarel·la per creuar l'N-340 entre Roda de Berà i Creixell, que ha estat molt demandada pels veïns rodencs. Aquesta nova passarel·la permetrà travessar la carretera sense perill i poder accedir a la platja.

Per últim, la tercera actuació consistirà en la construcció d'una rotonda a la urbanització Berà, entre els establiments de la Bota i Oki Wok, per facilitar també l'accés a la platja. Totes aquestes tres accions sumen un total d'1,9 milions d'euros, segons detalla el projecte, i haurien d'estar inclosos als pressupostos de l'Estat, per tal que siguin una realitat.

"🏚 El Pacte de Berà crearà accions conjuntes per evitar que les ocupacions s'estenguin" "😡 INCENDI AL CAMP DE FUTBOL: Una gamberrada a Creixell que podria haver estat tragèdia"