GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Roda de Berà recull 115 propostes per als pressupostos participatius

Se n'han validat 32 i es podran votar del 12 al 28 d'octubre
Les propostes es podran votar entre el 12 i el 28 d'octubre. | TarragonaDigital.com

 

La primera prova de pressupostos participatius a Roda de Berà ja va ser tot un èxit, i ara, tancada la fase propositiva d'aquesta nova edició, la número 1, s'ha comprovat que la proposta qualla entre els rodencs. Aquest dilluns, 8 d'octubre, el govern de Roda de Berà ha fet públic que, fins el passat 31 de juliol, es van recollir fins a 115 propostes per part de la ciutadania perquè se sotmetin a votació i puguin ser escollides per incorporar-les al pressupost municipal de l'any vinent. Les propostes van arribar a través de butlletes i per via telemàtica, en un lloc web específic.

 

32 propostes validades d'entre les 115 totals

D'entre aquestes 115 propostes rebudes, però, el Departament de Territori de l'Ajuntament de Roda de Berà n'ha validat un total de 32. Han quedat descartades 65 propostes que no complien amb un o més dels criteris fixats; quatre propostes que l’equip de Govern ja tenia previstes de realitzar; i 14 eren propostes repetides.

 

Les condicions perquè les idees plantejades fossin vàlides eren que havien de ser viables tècnicament, legals, sostenibles en el temps, que no superessin la quantitat total fixada —120.000 euros aproximadament—, que no suposessin contractació de nou personal per part de l’Ajuntament, que fessin referència a inversions, o que fossin competència de l’Ajuntament, entre d’altres.

 

Els pressupostos participatius de Roda de Berà, a votació del 12 al 28 d'octubre

Així doncs, ara caldrà que els rodencs votin entre les 32 propostes que resten validades. El període per fer-ho serà del 12 al 28 d'octubre i podran votar totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Roda de Berà. Telemàticament, a través del web tudecideixesrdb.cat, es podrà votar en tot el període; però, a més, també podrà fer-se de manera física, al consistori, durant la paella popular de la Festa Major Petita, el 14 d’octubre; i a la carpa que hi haurà al mercat setmanal els dies 18 i 25 d’octubre.

 

Es podrà votar una proposta general i dues més de barris diferents. S'escolliran aquelles propostes més votades i que, sumades, s'acostin més a la quantitat destinada a aquests pressupostos: l'1% del total.