GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Roda de Berà comença a repartir 150 mascaretes de roba de cotó cosides per voluntàries

L'Ajuntament rodenc ha fet una comanda de roba per tal de continuar confeccionant proteccions en el pròxims dies
Les voluntàries de Roda de Berà han cusit 150 mascaretes que es repartiran entre avui i demà. | Cedida

 

Les voluntàries de Roda de Berà han cosit ja prop de 150 mascaretes casolanes de cotó en només tres dies. Segons ha informat l'Ajuntament de Roda, impulsor de la iniciativa, són 28 les persones que, a través d’un grup de WhatsApp i coordinades per una treballadora del consistori, s’han unit per confeccionar el major número de mascaretes possible.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquestes mascaretes seran repartides entre avui i demà a tota aquella persona que en necessiti través de diversos establiments del municipi: el Forn Pastisseria Queralt, el Forn Roda, l’estanc Vives, la papereria Anna, el Coaliment de Costa Daurada (Leo Center), la carnisseria Sandra i el Marietas Coffee.

 

L’Ajuntament de Roda de Berà ha fet una comanda de roba de cotó i de gomes per confeccionar les mascaretes, però també s'han rebut donacions per a la iniciativa per part d'alguns comerços i particulars. Segons explica el consistori, el basar xinès i la merceria Marinada han fet una donació de gomes, mateix gest que també ha fet l’associació Los Tintineadores. Ara, fins que arribi la comanda de roba feta, es busquen persones que tinguin teles de cotó per poder continuar confeccionant.

 

Mascaretes no vàlides per a ús sanitari

Aquestes mascaretes fetes amb roba de cotó no estan homologades i per tant no són vàlides per a l’ús sanitari, però sí es poden fer servir per a l’ús personal, per tal que les persones que surtin al carrer ho facin més protegides i no comprin de les que sí estan destinades als professionals sanitaris. Tot i això, el consistori ha recordat que no substitueixen les mesures de distanciament social i el rentat de mans.

 

Segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, les mascaretes s’han d’esterilitzar abans del seu ús, posant-les a bullir o a escaldar a una temperatura de 70 graus, amb aigua sola o amb sabó neutre, sense suavitzant. Les mascaretes de cotó són reutilitzables i es poden portar un màxim de vuit hores al dia.