El recompte el va efectuar el mateix alcalde, Pere Virgili, acompanyat de diversos regidors

Roda de Berà tanca els resultats dels pressupostos participatius amb rècord de vots

La participació d'enguany ha augmentat en 252 persones més respecte l'edició anterior

La votació de propostes dels PressupostosParticipatius 2020 deRoda de Berà ha arribat a la seva fi. Per a la convocatòria d'enguany, hi ha hagut un increment de la participació, en què hi han participat 84 persones, que en conjunt han emès 252 vots més que l'any passat, en les diferents propostes en què s'havien de destinar una part dels pressupostos del municipi.

La participació va ser majoritària a través de la pàgina web

El període es va iniciar el passat 2 de gener, i 39 van ser les propostes acceptades per formar part del procés. Ahir dimarts, 11 de gener, l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, acompanyat pels regidors Manel González, Teresa Ferré i Rosana Dorantes, i pels tècnics del departament de Comunicació, van efectuar el recompte de vots de les butlletes recollides de forma presencial, que es podien dipositar a l'ajuntament.

A la votació, que es va tancar el passat 9 de febrerdesprés d'ampliar el termini, hi van participar 305 persones que van emetre un total de 915 vots, ja que cada rodenc podia votar tres propostes.

Tal com ha informat l'ajuntament, en aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius s'ha incrementat el nombre de vots respecte a l'any passat, augmentant la participació en 252 vots, però el que no ha variat és la manera de votar. Aquesta es podia fer de manera presencial o en línia, i 239 persones van escollir participar mitjançant la pàgina web que l'ajuntament va habilitar. Pels qui ho van voler fer en persona, van poder dipositar el vot directament a l'ajuntament, a l’estand informatiu muntat al mercat setmanal o durant la paella de Santa Àgueda. Un total de 66 persones van escollir aquesta opció.

Es calcula que les propostes seleccionades tindran un cost de 110.000 euros

De totes les propostes, l'ajuntament ha acabat triant-ne sis, i havent fet les primeres valoracions econòmiques, es calcula que s'hi hauran de destinar uns 110.000 euros. Tot i això, es tracta d'una valoració estimada i es resta a l'espera que els tècnics municipals elaborin la valoració tècnica i econòmica definitiva. L'Ajuntament de Roda de Berà ha informat que depenent del cost final de tots els projectes, el nombre de propostes podria variar.

Les propostes guanyadores encara són secretes, i no serà fins al pròxim 19 de febrer a les set de la tarda a l'Hotel d'Entitats, que l'alcalde revelarà a la ciutadania el resultat de les votacions.


Comentaris