L'Ajuntament de Roda de Berà.

Roda de Berà congela el cobrament de taxes i impostos municipals del 2021

La nova ordenança preveu bonificacions per al lloguer social | L'ajuntament vol incentivar la obertura de nous comerços al municipi

Roda de Berà congela el  cobrament de les taxes i impostos municipals. La setmana passada, el ple de l'ajuntament va aprovar les noves ordenances fiscals per al 2021, on la proposta de l'equip de Govern va comptar amb el suport d'ERC, Ciutadans i Populars per Roda, i amb l’abstenció de PSC i Junts per Roda.

Aquesta proposta estipulava la  congelació de la majoria de taxes, impostos i preus públics, així com la baixada d'alguns d'ells, amb la intenció de beneficiar i incentivar l’activitat empresarial i comercial. L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, assegura que «és un any que es preveu dur pels sectors que són el motor econòmic del nostre poble, els serveis, el turisme i la construcció».

Bonificacions per a les empreses que hagin augmentat la seva plantilla

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

A les noves ordenances i consta una  congelació de l'IBI i una bonificació d'un  25% per als propietaris que lloguin el seu habitatge en règim de  lloguer social. Aquesta mesura no inclou als grans tenidors.

Les ordenances anteriors ja contemplaven una bonificació del 50% de l'impost  a les empreses que haguessin  incrementat  la seva plantilla un 15% respecte a l'any anterior. Ara, amb l'aprovació del nou pla, aquesta bonificació s'ha ampliat i repartit.

Segons detalla el consistori rodenc, s'aplicarà una  bonificació del 30% per a les empreses que hagin incrementat la plantilla  un 10%, un 15% per aquelles que sumin un 5% més de treballadors; o un 5% per a les que l’incrementin en un 2%.

Incentivar la finalització d'obres i la obertura de nous establiments comercials

L'equip de govern també vol impulsar la  finalització d'aquelles obres que no s'han pogut acabar en diversos sectoris urbanístics i que generen «sensació d’abandonament  i provoquen inseguretat entre els veïns». D'aquesta manera, s'aplicarà una bonificació del 30% l’impost sobre  construccions, instal·lacions i obres per a les noves llicències d’obres que estiguin sense acabar i executades com a mínim en un 80%.

La mateixa ordenança preveu incentivar l'obertura  i  inversió en nous locals comercials, per als quals es bonificarà amb un 15% les  llicències d’obres necessàries per posar en marxa cada negoci. Si l'obertura dels nou comerços dóna dins del nucli antic, es bonificarà el 25% i tindrà una reducció del 70% de la taxa de serveis d’intervenció.

Finalment, la darrera bonificació anirà adreçada als inversos privats d'habitatge social, a qui es bonificarà un 25% de les noves obres amb qualificació d’habitatge de protecció social.

Beneficis per a les famílies que reciclin i noves tarifes per al coworking municipal

Pel que fa a la taxa de recollida d’escombraries, es bonificarà un  5% a les famílies que facin entre 5 i 10 aportacions a la Deixalleria durant tot l’any; i un 10% per aquelles que facin més de 10 aportacions l’any, per fomentar el reciclatge, l’ús d’aquest servei supramunicipal i reduir  l’abandonament d’andròmines  a la via pública.

Per últim, l'ordenança reguladora de preus públics també comptarà amb noves tarifes. La primera és la que correspon al nou servei de la sala de coworking, on el preu del lloguer serà de  80 euros al mes,
i es contempla una bonificació del 70% de la tarifa per a nous emprenedors empadronats a Roda.

També s'han creat noves tarifes per a la publicitat  del Butlletí Municipal Roda de Berà al dia, i es redueixen a la meitat les tarifes ja existents per a la publicitat a Roda de Berà Ràdio com una mesura més de les moltes ja preses per ajudar el comerç local.