Guasch demana abaixar l'IBI i que ADIF pagui l'impost

La regidora d'Avui Democràcia també reclama bonificacions per a les rendes més baixes

Avui Democràcia ja pensa en les ordenances fiscals de 2019 i la setmana passada ja van fer arribar les seves propostes a l'equip de govern. El partit municipalista exigeix una nova baixada de l'IBI, i també eliminar l'exempció que té sobre aquest impost ADIF, l'empresa pública propietària de la infraestructura ferroviària i, per tant, també la que passa pel terme municipal de Torredembarra.

Guasch reclama una nova baixada de l'IBI

Rosa Maria Guasch, la regidora d'Avui Democràcia a l'Ajuntament de Torredembarra, reclama un descens de l'IBI d'una mica més de l'1,5%, de manera que el tipus se situaria en el 0,88, a nivells previs a l'arribada de la crisi econòmica de l'any 2008. Guasch reclama que ADIF deixi d'estar exempta del pagament d'aquest impost. Considera que «des de fa molts anys incompleix els seus compromisos amb el municipi de Torredembarra, el principal d’ells la construcció de la nova estació de trens».

A més, des d'Avui Democràcia demanen que, a banda de les bonificacions de l'IBI per a les famílies nombroses, també se n'apliquin de noves per a les famílies amb rendes més baixes.

Les altres propostes d'Avui Democràcia

El partit de Rosa Maria Guasch també proposa bonificacions de fins al 95% en l'impost de construccions per a la rehabilitació de cases de més de 75 anys del nucli antic; del 75% per a les façanes d'aquests edificis i del 50% per aquells immobles que suposin un perill pel seu estat però que se situïn fora del nucli antic.

Finalment, també es demana una modificació en el sistema de pagament de la taxa per a la recollida de la brossa. Des del partit municipalista creuen que cal diferenciar entre les zones de la vila on la recollida diària i aquelles on es duu a terme cada dos o tres dies. Per aquest motiu, a banda de la taxa de 115 euros existent, demanen que se'n creï una altra de 90 euros.

Avui Democràcia demana, a més, flexibilitat pel que fa al pagament dels impostos i que els deutes es puguin prorrogar fins a 6, 18 o 24 mesos; enlloc dels 3, 12 i 18 actuals en funció de la quantitat que es degui.


Comentaris