El ple del Congrés debatrà sobre el bloqueig de la rotonda de Torredembarra

La Comissió de Foment va aprovar aquest dimarts una esmena de Ciutadans al respecte

La polèmica pel bloqueig de la rotonda de Torredembarra, que uneix l'N-340, l'AP-7 i la T-214, arribarà al ple del Congrés dels Diputats. Ho ha explicat a aquest mitjà el líder de Ciutadans a Torredembarra, Toni Cruz. Aquest dimarts, 13 de novembre, la Comissió de Foment va aprovar una proposició no de llei (PNL) que, en unes setmanes, s'elevarà fins al ple, que haurà de debatre-la i votar-la.

La PNL, que versava sobre el desdoblament de l'A-7 entre la Móra i la Pobla de Montornès, va incorporar una esmena a proposta del diputat tarragoní de Ciutadans, Sergio del Campo, perquè el Congrés insti Foment a estudiar la viabilitat de tornar a recuperar la rotonda en el seu estat original. Cal recordar, però, que aquesta mena de textos serveixen per posicionar el Congrés o, com és el cas, instar el govern espanyol en un sentit determinat, però sense caràcter de llei.

Una esmena de Ciutadans sobre la rotonda de Torredembarra

El diputat de Ciutadans per la circumscripció de Tarragona, Sergio del Campo, va presentar a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats una esmena a la proposta de proposició no de llei del PSOE sobre consensuar el desdoblament previst de l'N-340, que servirà, doncs, per allargar l'A-7, entre la Móra, al terme municipal de Tarragona, i la Pobla de Montornès.

L'esmena de del Campo va ser aprovada a la comissió i demana, principalment, «trobar solució als problemes de bloqueig de la rotonda de Torredembarra» així com endegar «el desdoblament de l'autovia A-7». El diputat de Ciutadans va presentar l'esmena després d'haver-hi treballat amb el líder de Ciutadans a Torredembarra, Toni Cruz. Ell mateix ho ha explicat a BaixGaiàDiari.cat, i ha apuntat que, «en veure els problemes que suposa el bloqueig de la rotonda, vaig demanar l'ajut del grup parlamentari de Ciutadans al Congrés i del nostre diputat Sergio del Campo».

Cruz creu que «el bloqueig de la rotonda afecta greument els veïns dels pobles i urbanitzacions del voltant, però també els serveis que s'ofereixen des del polígon industrial de Torredembarra». En aquest sentit, «celebra que s’hagi aprovat i que es posi el més aviat possible solució a un problema greu, no només circulatori sinó també de seguretat».


Comentaris