La jutge dona la raó als veïns del bar NOSE de Torredembarra i condemna el propietari

La magistrada el condemna a pagar 360 euros anuals des de 2015 i les costes del judici, a més de cessar en les molèsties
El bar NOSE de Torredembarra, situat a la cantonada entre el carrer del Montmell i el de Pàndols. | BaixGaiàDiari.cat

 

La jutgessa encarregada de la demanda dels veïns del bar NOSE de Torredembarra al propietari d'aquest establiment per les molèsties ocasionades per l'activitat del local ja ha dictat sentència sobre aquest cas. Segons ha pogut saber BaixGaiàDiari.cat, la magistrada dona la raó als demandants i condemna el propietari del bar musical NOSE després de més d'un any de procediment judicial. S'obre ara un període de recurs davant de l'Audiència de Tarragona.

El propietari del bar NOSE, condemnat pels «sorolls i pertorbacions» ocasionats per l'activitat del local

En la sentència dictada aquest mateix dimecres, 3 d'abril, a la qual ha tingut accés aquest mitjà, la jutgessa condemna el propietari del local, situat a la cantonada del carrer del Montmell i el de Pàndols, al cessament «immediat i absolut» de les molèsties ocasionades per l'activitat del bar NOSE, que descriu com «sorolls i pertorbacions produïts per l'activitat d'explotació del local».

A més, el propietari també s'ha de fer càrrec de les costes judicials generades per aquest procediment. Finalment, la jutgessa també el condemna a indemnitzar per danys morals a les dues comunitats de veïns que van demandar-lo. La magistrada estableix que el propietari del bar NOSE haurà de pagar-los 90 euros mensuals per cadascun dels mesos en què es van produir les molèsties, de juny a setembre, des de l'any 2015 «fins que es produeixi el cessament efectiu de les pertorbacions».

A raó, doncs, de 360 euros per cada temporada des de 2015, si comptem fins al darrer estiu —el de l'any 2018—, l'amo del NOSE haurà d'indemnitzar les comunitats de veïns demandants amb 1.440 euros.

Inmissions sonores de fins a 37 decibels

En la sentència, la jutgessa recull diversos testimonis i proves documentals, com ara queixes —fins i tot de principis dels anys 90— del veïnat a l'Ajuntament de Torredembarra o el Síndic de Greuges. La magistrada, però, reflecteix sobretot les proves pericials de, per exemple, dues sonometries fetes des dels habitatges denunciants on els valors detectats són de 34 i 37 decibels, molt per sobre dels 25 permesos.

Per a la jutgessa, doncs, aquestes proves «són de conclusions clares i evidents, no oferint dubtes ni sent rebatudes per un informe tècnic confrontat, pel qual mereixen tota credibilitat i han arribat al convenciment d'aquesta jutjadora».

Pel que fa a les afectacions a la salut dels propietaris, un altre dels arguments exposats pels denunciants, la magistrada apunta que «la certesa del dany moral sofert no requereix una prova addicional de les reaccions, sentiments i sensacions que han acompanyat el seu sofriment», de manera que també sustenta sobre aquesta qüestió la condemna final.

Ara, un cop es notifiqui la sentència a totes les parts implicades, s'obrirà un període d'apel·lació de vint dies pel qual el propietari del bar NOSE podrà recórrer la condemna davant de l'Audiència Provincial de Tarragona.

També et pot interessar

"ALTAFULLA: La llista completa de la CUP per a les eleccions municipals" "BONES NOTÍCIES sobre la remodelació de l'antiga N-340 a Torredembarra"