Torredembarra obrirà una nova línia d'ajuts per als comerços

Les bases de les subvencions s'aprovaran al ple d'aquest dijous
L'Ajuntament subvencionarà part de les despeses per obres o nou material dels comerços de la vila. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

L'Ajuntament de Torredembarra crearà una nova línia de subvencions destinada als comerços de la localitat. El ple ordinari del mes de setembre, que se celebrarà aquest dijous 19, presenta com a punt destacat de l'ordre del dia l'aprovació de les bases que han de regular l'atorgament d'aquests ajuts.

Els fons econòmics per cobrir-los provenen d'una altra finestra de subvencions, destinada a professionals autònoms, que no s'ha esgotat al 100%. D'aquesta manera, ara es crea aquesta nova línia dirigida al petit comerç de la Torre.

Ajuts per reformes dels locals i per la despesa en material inventariable

Així doncs, el plenari del proper dijous aprovarà, previsiblement, aquest nou pla d'ajuts, que va dirigit a aquells comerços que, al llarg de l'any 2019, hagin demanat una llicència d'obres per millorar el local on desenvolupen la seva activitat econòmica. També es poden presentar aquelles botigues que hagin adquirit material inventariable durant l'any.

Només queden excloses d'aquest nou pla d'ajuts les obres ja subvencionades per altres administracions, les noves obres o aquelles que hagin servit per demolir completament façanes o fer buidat íntegre del local. Per tal de poder accedir a la subvenció, la despesa mínima serà de 500 euros, i l'Ajuntament, per la via d'aquests ajuts, cobrirà fins a un 30% del cost de les obres o fins a 2.000 euros, en el cas de la despesa per material.

El pla econòmic financer, al ple aquest dijous

El ple d'aquest mes de setembre, a banda de la nova línia d'ajuts comercials, servirà perquè l'Ajuntament aprovi el seu pla econòmic financer de cara a l'exercici 2020. També es preveu el debat de diverses mocions dels grups polítics, com la del PSC, que demana que no es traspassi el deute de les famílies vulnerables amb Endesa a l'Ajuntament de Torredembarra i s'insta a trobar una solució a aquesta qüestió; i una de Ciutadans que proposa la redacció d'un nou Pla General d'Ordenació Urbana.

Des de fora del consistori i malgrat haver quedat sense representació el passat mes de maig, Avui Democràcia ha entrat al plenari diverses preguntes sobre els aparcaments de superfícies i també sobre la neteja viària i la recollida de residus «que tot i haver-se firmat un nou contracte presenta moltes deficiències, sobretot, a les zones més poblades i urbanitzacions», segons ha explicat el partit municipalista.

"🔴 URGENT: Ferit en un accident a l'N-340, a la Pobla de Montornès" "🔴 LA TORRE: L'Ajuntament lloga 4 solars destinats a aparcament de cotxes"