Creixell suspèn, quatre dies abans, la Festa Major de Sant Jaume

L'Ajuntament ha anunciat que posposarà els actes programats per al mes de setembre
La Festa Major de Sant Jaume de Creixell s'havia suspès tan sols en comptades ocasions. | Mauri
 

L'Ajuntament de Creixell ha fet pública una trista notícia per a la tradició, la cultura popular i l'activitat social a la localitat. Enguany, la Festa Major de Sant Jaume, que s'havia de celebrar aquest cap de setmana, entre els dies 24 i 26 de juliol, s'haurà de suspendre per culpa dels rebrots de la Covid.19. Així, avui ja són dos els municipis que anuncien, «amb tristesa» —tal com ha fet l'Arboç— que no podran gaudir de dos dels seus caps de setmana més especials

  

La regidora delegada de l’àrea de Festes, Pili Romero, explica que s’havia endarrerit la presa de la decisió final «tant com s’ha pogut» amb la voluntat de poder celebrar les festes de Sant Jaume amb seguretat. «Però amb l’actual evolució de la pandèmia i els rebrots a Catalunya. Es fa difícil garantir al cent per cent la seguretat del públic assistent als actes programats, per la qual cosa, finalment, ha calgut prendre aquesta dràstica decisió i posposar els actes programats per al proper mes de setembre».

Els Gegants de Creixell en un acte popular de la Festa Major. | Mauri

Posposada fins al tercer cap de setmana de setembre

Considerada la festa grossa de Creixell, la Festa Major de Sant Jaume se celebra des de fa segles i tan sols s'ha suspès en comptades ocasions. En aquest any atípic i trist, l'Ajuntament de Creixell ja està treballant per poder celebrar les Festes de Creixell el tercer cap de setmana de setembre si la situació de la pandèmia de la Covid-19 a casa nostra ho permet.

"Urgent: Ja se sap quan es construirà la futura comissaria dels Mossos a Torredembarra" "Bones notícies sobre el cas sospitós de Covid-19 al Casal d'Estiu de Torredembarra"