CUP Torredembarra

Sacristan repetirà com a líder de la CUP a Torredembarra, però plegarà a mig mandat

Una assemblea oberta dels anticapitalistes el va escollir fa uns dies, però la decisió s'ha mantingut en secret fins ara

L'actual regidor de la CUP a l'Ajuntament de Torredembarra, Toni Sacristan, tornarà a ser el cap de llista de la formació anticapitalista a les eleccions municipals del proper 26 de maig a la vila. Ara bé, Sacristan ha anunciat que, si obté l'acta, plegarà quan hagi complert dos anys de mandat, al juny de 2021. «Llavors obrirem un debat per triar fins a on fem córrer la llista i qui em relleva», ha explicat aquest dimecres.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Una assemblea oberta celebrada el passat divendres, 29 de març, al vespre, va optar perquè Sacristan repetís, si bé és cert que fins aquest dimecres, 10 d'abril, no han fet pública aquesta decisió. Cal recordar que el codi intern de la CUP permet un màxim de dos mandats complets als càrrecs públics municipals. Sacristan tot just n'ha acomplert un i, de fet, no completarà el segon.

CUP Torredembarra
La CUP ha fet pública la seva llista a davant de l'oficina de Sorea, adjudicatària del subministrament d'aigua, servei que volen municipalitzar. | Gerard Recasens

 

Els sis primers llocs de la llista de la CUP a les eleccions municipals de Torredembarra 2019

A més del cap de llista, però, la CUP de Torredembarraha fet públiques les posicions capdavanteres de la seva candidatura, que són aquestes:

  1. Toni Sacristan
  2. Albert Cano
  3. Núria Maled
  4. Txell Alfonso
  5. Gemma Arasa
  6. Montse Fàbregas

La CUP, molt a prop del segon regidor a les eleccions de 2015

Les eleccions municipals de 2015 a Torredembarra van ser la primera experiència de la CUP a la vila. Mesos després de la creació del nucli local de suport, els anticapitalistes van fer el pas a presentar-se als comicis. Ho van fer amb Toni Sacristan com a cap de llista i Vicent Gómezque enguany liderarà la candidatura a Creixell— com a número 2.

El cert és que l'estrena no va anar pas malament a la CUP, que va obtenir 433 vots i l'acta de regidor per a Toni Sacristan quedant, però, a pocs vots d'obtenir un segon edil. Els cupaires van fer-se, doncs, amb el 7,52% dels vots, que els van servir per  entrar a l'Ajuntament de Torredembarra com a sisena d'un total de vuit forces polítiques.

Amb els llocs capdavanters ja definits,  els cupaires buscaran mantenir o ampliar la seva representació política després de quatre anys a l'oposició i amb un programa electoral, les bases del qual també s'han explicat avui, que  girarà al voltant de les propostes polítiques els anticapitalistes han formulat aquest mandat a l'Ajuntament.

També et pot interessar